Logo dedriehoek.net


Directeur-bestuurder John Olde Olthof van Reggewoon en directeur Niek Nijenhuis van Novito. (Foto: Reggewoon)
Directeur-bestuurder John Olde Olthof van Reggewoon en directeur Niek Nijenhuis van Novito. (Foto: Reggewoon) (Foto: Reggewoon)

Reggewoon en Novito bouwen acht levensloopbestendige woningen

  Ingezonden

Directeur Niek Nijenhuis van Novito en directeur-bestuurder John Olde Olthof van woningcorporatie Reggewoon hebben het contract getekend voor de nieuwbouw aan de Jan Jansweg in Wierden. Op deze locatie komen acht levensloopgeschikte woningen in de sociale huursector. De twee-onder-één-kapwoningen worden gebouwd volgens het concept van de industriële bouwer Novito.

WIERDEN - Bij dit concept worden de woningen in de fabriek in delen gemaakt en op locatie in elkaar gezet. Alle woningen hebben minimaal een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Vier woningen hebben een kap met een tweede slaapkamer op de verdieping. De overige vier woningen hebben een plat dak. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor een brede doelgroep.

Begin november vindt de toewijzing van de woningen plaats. Twee van de acht woningen worden met voorrang toegewezen aan ingeschreven woningzoekenden tot 30 jaar. Reggewoon vindt het belangrijk dat starters, die zijn aangewezen op sociale huurwoningen, terecht kunnen bij de corporatie.

Reggewoon heeft de woningplattegrond bepaald in samenwerking met Novito en IAA architecten. Zo worden de woningen op zo'n manier gebouwd dat de woonkamers gelegen zijn aan het middenterrein. Aan de voorzijde van de woning komt ook het terras, waardoor bewoners elkaar sneller kunnen ontmoeten. Belangrijk in een tijd waarin bewoners, ook met zorg, langer zelfstandig thuis wonen. Ook de woonomgeving speelt daarbij een rol. Reggewoon verwacht door deze manier van bouwen verbinding tussen bewoners te stimuleren.

De nieuwbouwwoningen aan de Jan Jansweg zijn CO2-neutraal. Dit betekent dat bij een gemiddeld gebruik de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat. Op de daken komen zonnepanelen. De woningen worden voorzien van een warmtepomp en zijn gasloos.

Bouwer Novito start begin volgend jaar met de bouw van de woningen. In de eerste helft van 2020 vindt de oplevering van de woningen plaats.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten