Foto: Evenmens

Hoe is het om mantelzorger te zijn?

  Ingezonden

door Evenmens

Theatergroep Bint heeft onlangs driemaal de theatervoorstelling What if gespeeld in Kulturhus Irene in Notter. Deze voorstelling gaat over jonge mantelzorgers, laat zien hoe het voelt om een jonge mantelzorger te zijn en hoe lastig dat soms kan zijn in combinatie met school en vrienden.

NOTTER - Ruim 230 kinderen uit de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen in de gemeente Wierden hebben deze voorstelling bezocht en na de laatste voorstelling werd nog even kort gesproken door wethouder Eric Braamhaar. Braamhaar benoemde nog eens hoe belangrijk de gemeente het vindt om jonge mantelzorgers in beeld te krijgen en dat ze het niet alleen hoeven te doen.

Vervolg
"We kijken met z'n allen terug op een mooie, leerzame en indrukwekkende dag", aldus een woordvoerder. "Als vervolg zal Evenmens Wierden de komende tijd een aantal gastlessen geven over dit thema. Met de klassen praten we door over jonge mantelzorgers."

Intensieve zorg
Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 25 jaar die opgroeien met zorg. Bijvoorbeeld een broer of zus met een chronische ziekte of beperking, een vader of moeder met een psychische ziekte of ernstige verslaving, of een opa of oma die intensieve zorg nodig heeft en in de directe omgeving van het gezin woont.

Emotionele steun
De aard van de zorg bestaat veelal uit extra huishoudelijke taken en het geven van emotionele steun. Vooral dat laatste weegt het zwaarst. Het herkennen van jonge mantelzorgers kan overbelasting, voortijdig schoolverlaten en (psychische) problemen op latere leeftijd voorkomen.

Meer weten?
Mensen die meer willen weten over mantelzorg kunnen contact opnemen met Evenmens Wierden via (0546) 89 83 72 of via info@evenmens.nl. Meer informatie over Evenmens is te vinden op website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden