Harmonie Sint Jan waait mee met HRFSTWND

  Ingezonden

Bij Het HRFSTWND-concert op zaterdag 16 november in het Parkgebouw in Rijssen staan twee toporkesten en een professioneel pianoduo op het podium: Harmonie Sint Jan, het pianoduo Blaak en het Noord Nederlands Jeugd Orkest.

WIERDEN / RIJSSEN - HRFSTWND is een concertserie waarin de beste blaasmuziekensembles van Nederland zich presenteren. Harmonie Sint Jan, onder leiding van Egbert van Groningen, speelt met het bekende Pianoduo Blaak het werk Amara tanta Tyri in een Oost-Nederlandse première. Amara Tanta Tyri is een werk van componist Eduard de Boer en is de eerste compositie voor 2 vleugels en harmonieorkest. Het introduceren van twee concertvleugels in samenwerking met een harmonieorkest is uniek in de muziekwereld. Harmonie Sint Jan Wierden is mede-initiator geweest om de compositie van dit stuk mogelijk te maken via het Fonds Podiumkunsten. Daarnaast zal de legendarische Romeinse held Coriolanus, gecomponeerd door Hida Frigyes, muzikaal tot leven worden geroepen. De cum laude afgestudeerde broers Blaak gelden als specialisten in het spelen op twee piano's en het quatre-mains spel.  Zij laten horen waarom deze vorm van musiceren eeuwen geleden al zo populair was.

Noord Nederlands Jeugd Orkest
Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is een symfonisch blaasorkest en een kweekvijver voor jong muzikaal talent. Het NNJO onder leiding van Erik Janssen zal onder andere het werk How to train your dragon gehore brengen, van John Powell (arr. Ton van Greevenbroek). Ook spelen zij The Book of Urizen, door Jacob de Haan. Met medewerking van Sopraan Levy Pletting en Verteller Wouter Braaften.

Breed publiek
Met dit uniek concertprogramma hoopt Harmonie Sint Jan om een breder publiek aan te spreken en 'nieuwe' bezoekers aan te trekken. Enerzijds proberen zij door de samenwerking en kennismaking met het Noord Nederlands Jeugd Orkest jonge mensen te enthousiasmeren. Anderzijds wordt ook de kunstbus (Culturele Raad Wierden) ingezet om senioren dit concert te kunnen laten bezoeken.

Kaarten zijn te bestellen bij Erik te Wierik van Harmonie Sint Jan via penningmeester@harmoniesint-jan.nl of 0546-48 14 71.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden