Heren 1 op bezoek in Enschede
Heren 1 op bezoek in Enschede (Foto: D. Pattiasina)

SVZW Heren 1 boekt zeer ruime overwinning in Enschede

  Ingezonden

door SVZW

Heren 1 had nog een bittere smaak na het verlies van vorige week. Het kleine en jonge team van Amical 4 stond op hen in Enschede te wachten en SVZW was vastberaden om als een stoomwals over de hekkensluiter te rollen.

WIERDEN - Het talent en de snelheid van het eerste uit Wierden werd onbeantwoord door het team van Amical. Ook in de lengte was Amical niet opgewassen tegen SVZW. De passes die onderschept werden en de rebounds die uit de lucht werden geplukt, werden opgevolgd door snelle passes richting de aanvalshelft en snelle scores. Het tempo van de uitploeg lag erg hoog, evenals het volume in scores. Bij rust noteerde de stand 17-77. SVZW was nog niet van plan om vaart te verminderen en trok hun lijn in de tweede helft verder door. De eindstand was 28-141 en daarmee heeft de ploeg de doelsaldopot flink gespekt.

Gelijktijdig ging Heren 2 op bezoek bij Risne Stars. De kampioen van vorig jaar staat nu op de tweede positie in de herencompetitie en is een geduchte tegenstander van SVZW. De wedstrijd kende aan beide kanten een hoog tempo. In het eerste kwart wist Heren 2 nog mee te komen met het spel van Risne Stars, maar gedurende de rest van de wedstrijd wist het team uit Rijssen de voorsprong steeds verder uit te breiden. Aan het einde van de wedstrijd stond er een 97-45 nederlaag voor SVZW op het scorebord.

Op zaterdag 12 oktober is ook de SVZW jeugd in actie gekomen. Al vroeg in de ochtend mocht de U12 op bezoek bij de Uitsmijters in Almelo. Ze keken in het begin van de wedstrijd nog tegen een achterstand aan, maar wisten dit al snel om te buigen tot een voorsprong. De jeugd van SVZW zette aan het einde van de wedstrijd nog even aan en wist de voorsprong daarmee mooi uit te bouwen. Zij mochten met een 30-44 winst weer huiswaarts keren.

Later die zaterdag speelde de U16 een uitwedstrijd tegen The Valley Bucketeers uit Nijverdal. De Nijverdallers namen in het eerste kwart een voorsprong van negen punten, maar in het tweede kwart kwam SVZW langzaam terug en stond de tussenstand bij rust op 29-27. Na de rust zette de ploeg uit Wierden het vuur hoger en werd er zomaar een voorsprong opgebouwd van 37-43. In het laatste kwart was de spanning om te snijden. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en de voorsprong werd dan ook af en toe weggegeven aan de tegenstander. Het lengtevoordeel van SVZW wierp zijn vruchten af en in de laatste minuut bracht speler Joep Baan de stand op 53-54 in voordeel van de Wierdenaren. Valley Buck had geen antwoord en daarmee werd de eindstand vastgelegd. Een spannende wedstrijd en een mooie winst van onze jongens van U16.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden