Bij het internetcafé kunnen mensen ook kennismaken met het werken op een laptop. Foto ter illustratie. (Foto: Visual Hunt)
Bij het internetcafé kunnen mensen ook kennismaken met het werken op een laptop. Foto ter illustratie. (Foto: Visual Hunt) (Foto: Visual Hunt)

Stichting De Welle helpt ouderen digitaal op weg bij internetcafé

  Ingezonden

Met Google-maps de weg vinden, een fietsnetwerk-app voor mooie fietsroutes, Googlen voor een leuk terrasje onderweg, appen met de thuisblijvers en natuurlijk foto's maken. De mobiele telefoon is een soort mini-computer geworden met oneindig veel mogelijkheden. Het internetcafé is bedoeld voor mensen die graag willen weten wat de digitale wereld te bieden heeft en willen oefenen met de mogelijkheden van de mobiele telefoon, tablet of laptop.

WIERDEN / ENTER - Het internetcafé vindt plaats in zowel Wierden als Enter. Met behulp van een voor senioren geschreven lesboek maken deelnemers kennis met de basismogelijkheden van de computer en krijgen zij praktische tips. Zo leren zij hoe zij de letters op de computer groter kunnen maken, brieven kunnen maken, versturen en/of bewaren, spellingscontrole te gebruiken, foto's kunnen bewaren en/of bewerken, de weg te vinden op internet, berichten plaatsen en vrienden toevoegen op Facebook en meer. Ook kan men uitproberen hoe het is om op een laptop te werken. Het kan allemaal bij het Internetcafé van De Welle in Wierden en Enter.

Het internetcafé begint weer op maandag 16 september bij Reggedal in Enter van 10.00 tot 12.00 uur. In Wierden is de eerste bijeenkomst op woensdag 18 september van 13.30 tot 15.30 uur bij de Eikenlaan 5. De kosten bedragen 3 euro inclusief koffie en thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Neem voor meer informatie contact op met Marianne Pekkeriet via 0546-571693 of via m.pekkeriet@stichtingdewelle.nl.

Tabletcursus
Mensen die liever een cursus willen volgen kunnen terecht bij Stichting De Welle en de bibliotheek. Bij De Welle start in het najaar een tabletcursus, neem voor informatie en opgave contact op met Marianne Pekkeriet, zie de vorige alinea. De bibliotheek verzorgt de basiscursus Klik en Tik en Digivaardig. Voor meer informatie en aannmelden kan een kijkje worden genomen op de website.

Meer berichten