Dit team is zaterdag 24 augustus Nederlands Kampioen geworden. (Foto: Petra Kippers / Eschruiters Wierden)
Dit team is zaterdag 24 augustus Nederlands Kampioen geworden. (Foto: Petra Kippers / Eschruiters Wierden) (Foto: Eschruiters Wierden)

Prachtig: zestal Eschruiters in Ermelo gehuldigd als Nederlands Kampioen

  Ingezonden

door De Eschruiters

Het zestal van ponyclub De Eschruiters uit Wierden mocht zich afgelopen zaterdag in Ermelo laten huldigen als Nederlands Kampioen.

WIERDEN / ERMELO - Dat dit een bijzondere prestatie is moge duidelijk zijn: in de rijke geschiedenis van de vereniging is nog nooit een pony-zestal Nederlands Kampioen geworden. In de kantine van manege De Vossenbos hangt een foto van een paarden achttal, kampioen geworden in 1979. Na 40 jaar kan het stokje eindelijk doorgegeven worden.

Trainen
In december 2018 startte een viertal ruiters met trainen voor de indoorkampioenschappen. Toen deze niet doorgingen werden er twee ruiters aan dit team toegevoegd en was het huidige zestal compleet. Het ruiterteam bestaat uit Annemijn Wolters met Zidane, Marell Blikman met Joy, Maud van der Kolk met Mickey, Imke Tempelman met Bisous, Anke Maassen van den Brink met Iby, Florien Opdam met Pelgrim en Mette Vos met Nevil.

Volgende doel
Onder leiding van Jolanda Wolters werd er bijna wekelijks fanatiek getraind met als doel Overijssels kampioen te worden. Toen deze titel binnen was, werd het volgende doel gesteld: bij de eerste drie eindigen op de Nederlands Kampioenschappen in Ermelo. En dat is gelukt. Met een prachtige score van 70.750% werd dit doel ruimschoots gehaald en werd het zestal kampioen van Nederland. Een hele mooie prestatie van dit team.

Goud waard
Volgens Jolanda Wolters reden 'haar meiden' voor wat ze waard waren en is ze vooral trots op het team vanwege hun instelling. "Het is een echt team, ze helpen elkaar, nemen elkaar niets kwalijk als er fouten gemaakt worden maar lossen het in het rijden op. Bovendien hebben ze het heel gezellig samen. En alleen dat is natuurlijk al goud waard!"

Kijk voor meer informatie over de Eschruiters op de website

Meer berichten