De Enterse Lee-Sanghers laten zich van horen tijdens het Shantyfestival in Rijssen. (Foto: Jans Wild)
De Enterse Lee-Sanghers laten zich van horen tijdens het Shantyfestival in Rijssen. (Foto: Jans Wild) (Foto: Jans Wild)

Shantyliederen klinken door centrum van Rijssen

  Ingezonden

De Lee-Sanghers uit Enter houden op zaterdag 31 augustus voor de negende keer hun succesvolle en altijd drukbezochte Shantyfestival in het centrum van Rijssen.

RIJSSEN – Vanaf vier podia wordt deze keer door acht koren gezongen. Naast een aantal Overijsselse koren komen ook twee landelijk bekende koren naar Rijssen. Samen brengen zij hun zangkunsten ten gehore. Op het podium staan straks Stuurloos uit Schiedam, de Pollesjongens uit Woudsend, die Schuytenvaeders uit Tubbergen, de Bornse Maten, shantykoor Die Regghe Sangers uit Nijverdal, het gemengd Kamper Schokkerkoor, piratenkoor De Zingende Padd'n uit Wapenveld en De Lee-Sanghers uit Enter.

De vier podia zijn te vinden aan het eind van de Grotestraat voor café Spekhorst, op het Hoge Walplein, het Europaplein en het Schild. Het zangspektakel begint om 12.30 uur en eindigt traditioneel met een samenzang op het Schild rond 17.00 uur.

Mede gezien de diversiteit van de verschillende koren is het de moeite waard om 31 augustus een bezoek te brengen aan Rijssen.

Het shantyfestival is gratis toegankelijk en wordt ondersteund door onder meer ondernemingsvereniging HABI en allerlei andere bedrijven.

Meer berichten