Kinderen aan het bouwen bij de Legowedstrijd. (Foto: I.Kappert in opdracht van PR Agrifair Wierden)
Kinderen aan het bouwen bij de Legowedstrijd. (Foto: I.Kappert in opdracht van PR Agrifair Wierden)

Agrifair bruist van de activiteiten

  Ingezonden

door de organisatie

Nog even en het is zover: van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 augustus vindt de Agrifair plaats. Op de prachtige locatie aan de Sluizendijk 2 in Wierden, ter hoogte van de kruising met de Enterweg, waar het dan bruist van activiteiten.

WIERDEN - Op 14,15 en 16 augustus is er 's avonds een voorstelling van de Revue Wierden geet vedan.

Op vrijdag 16 augustus is er een fokveedag voor kalveren en koeien, die begint al om 09.30 uur. Grote trekkers en landbouwmachines kunnen nu eens van dichtbij bekeken worden. Er is een zomermarkt en er komen antieke trekkers naar het terrein. Daarnaast zijn er demonstraties van de hondensport Hoopers en behendigheid, maar mensen kunnen ook met hun eigen hond een workshop/training volgen van hondenschool Boom. Om 13.30 uur is er een demonstratie met politiehonden.

In de grote tent zullen 's middags Shantykoor Riessen en de Tukker Ladies uit het tentdak gaan. Op de baan vindt dan een zitmaaierrace plaats. Kinderen maken een ritje in de draaimolen of op een pony, spelen in de zandbak met kranen of doen mee aan de Legowedstrijd of de kleurwedstrijd in de tent. Op zaterdag 17 augustus is er een trekkerslepwedstrijd en een autorodeo: actie van alle kanten. Kinderen kunnen lekker spelen op de trampoline's, springkussens en skelters. Of doe mee aan de kleurwedstrijd of de legowedstrijd: En last but not least: loonwerkerwedstrijden met een speciaal onderdeel voor kraanmachinisten. Wat precies? Kom maar kijken!

Zaterdagavond is er vogelschieten. Wie wordt de nieuwe schutterskoning(in) van Wierden? Ook maken dj Mike en de band Kroepin er samen met de bezoekers en vrijwilligers een mooi feest van.

Praktisch
Kaarten voor de revue kosten 7 euro per persoon. Op vrijdag is de toegang gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Bezoekers van 13 jaar en ouder betalen 2 euro. Op zaterdag mogen kinderen tot en met 12 jaar ook gratis naar binnen. Iedereen vanaf 13 jaar betaalt 7 euro. Op zaterdagavond is de toegang gratis.

Kijk voor meer informatie over de Agrifair en het programma op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden