Bij deze excursie wordt gefietst langs bijzondere plekken van De Doorbraak.  (Foto: Loekie van Tweel)
Bij deze excursie wordt gefietst langs bijzondere plekken van De Doorbraak. (Foto: Loekie van Tweel)

Al fietsend op stap in De Doorbraak

  Ingezonden

Landschap Overijssel houdt op vrijdag 16 augustus een 'Op stap'-fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak.

WIERDEN - Onder leiding van een landschapsgids fietsen deelnemers ongeveer twee uur door dit mooie waterrijke gebied. De kosten bedragen 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel of een van de andere Landschappen kunnen op vertoon van hun pasje gratis meefietsen. De 'Op stap'-excursie worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

De Doorbraak is een nieuw gegraven watergang van veertien kilometer tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur. Tijdens de excursie wordt gefietst langs bijzondere plekken van De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is. Deze keer is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Onderweg wordt regelmatig gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen.

Omdat het op sommige plaatsen kwetsbare natuur betreft is de groepsgrootte beperkt en is aanmelden verplicht. Dit kan via de website van Landschap Overijssel. Na aanmelding ontvangen deelnemers een bevestiging met de exacte startlocatie en tijd van deze avondexcursie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden