Foto:

Bijzondere expositie bij Het Akkerhus

  Ingezonden

In het Akkerhus zijn de komende vier maanden kunstwerken van een bijzonder genre te zien. Er zijn namelijk schilderijen op tegels en borden van Willem Oosterveen en pentekeningen van Hilbert Oosterveen te bewonderen.

YPELO - Willem Oosterveen schilderde met name tegeltjes, iets wat hij heeft geleerd bij Jaissin (ter Steege) in Enter. Daar schilderde hij servies dat op markten werd verkocht. Vaak zijn het huizen, geschilderd op zes samengevoegde tegels. Ook de Pelmolen in Rijssen was zijn favoriet. Daarnaast schilderde hij ook geboortetegeltjes die ook zijn te zien.

Hilbert Oosterveen tekende vaak, soms als voorstudie voor een schilderij en soms ook het schilderij zelf. Hij gebruikte daarbij houtskool, potlood, pen, krijt of andere grafische materialen. Hilbert kreeg veel opdrachten van mensen die zijn werk waardeerden. Hij heeft zijn eigen herkenbare stijl van tekenen.

Het getoonde werk van Willem en Hilbert Oosterveen is afkomstig uit particuliere verzamelingen en komt dus rechtstreeks uit de woonkamers van familie en vrienden.

Het Akkerhus is telkens op de laatste vrijdag van de maand speciaal opengesteld om de expositie te bekijken. Men is welkom op 26 juli, 30 augustus, 27 september en 25 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Meer berichten