Een beweegactiviteit bij het Wedervoort maakt ook onderdeel uit van de zomeractiviteiten.( Foto: Jolien van Gaalen.)
Een beweegactiviteit bij het Wedervoort maakt ook onderdeel uit van de zomeractiviteiten.( Foto: Jolien van Gaalen.) (Foto: )

Zomeractiviteiten: voor elk wat wils

  Ingezonden

door Stichting De Welle

De zomer is in volle gang. Voor veel mensen de periode om er eens lekker tussen uit te gaan voor vakantie. Veel van de vrijwilligers gaan ook met vakantie. Daardoor zijn er minder activiteiten dan gewoonlijk. Voor sommige, meestal wat oudere bezoekers van de ontmoetingsactiviteiten is dat jammer. Stichting De Welle pakt dit op door in aangepaste vorm activiteiten aan te bieden.

WIERDEN / ENTER – De eerste activiteiten zijn inmiddels achter de rug en het waren gezellige bijeenkomsten. Reden genoeg om ook de komende weken door te gaan. De Mooi Meegenomen Bus rijdt op vrijdag 26 juli rond 13.30 uur naar de Boshoeve in het buitengebied van Hoge Hexel. Hier kan men genieten van koffie en thee met iets lekkers en meedoen aan oud Hollandse spelen.

Huifkartocht en bingo
Voor augustus staan er uiteenlopende activiteiten op het programma. Op woensdag 7 augustus vertrekt om 14.00 uur vanuit het plein bij de Rabobank in Enter een huifkar voor een ritje in het buitengebied. In de huifkar is ruimte voor rolstoelgebruikers en rollators. Voor een hapje en drankje onderweg wordt gezorgd. De kosten bedragen 7,50 euro.

Daarnaast is er bij het Reggedal op dinsdag 13 augustus om 14.00 uur een gezellige bingo. Dit kost 3,50 euro, dit is inclusief koffie of thee met wat lekkers. Tot slot is er op dinsdag 27 augustus om 12.00 uur in Enter een gezamenlijke lunch bij 't Zumpke. De kosten hiervoor zijn 5 euro.

Clinic
In Wierden staat er ook genoeg op het programma. Dat begint op dinsdag 13 augustus een clinic door de jeu de boules-vereniging uit Wierden. Meer leren over dit spel kan bij korfbalvereniging BlauwZwart op sportpark Het Lageveld. De eerste clinic was een succes. Voor 2,50 euro kan men al meedoen. Daarbij krijgen koffie met wat lekkers. Bijna de hele zomer, met uitzondering van de bouwvak, wordt er vanaf Juventa gestart met klootschieten. Deelnemers verzamelen zich om 18.15 uur. Aanmelden is niet nodig.

Uiteraard is er in het programma ook ruimte voor beweging. Elke donderdagmorgen kan dit in de beweegtuin achter het Wedervoort. Voordat de deelnemers op sportieve wijze aan de slag gaan wordt er eerst samen een kopje koffie of thee gedronken bij het Oosterhoes. De kosten hiervoor zijn 3,50 euro. Daarnaast is er ook een huifkartocht in Wierden, deze staat gepland op dinsdag 20 augustus. Hierbij is eveneens ruimte voor rolstoelgebruikers en rollators. De opstapplaats is bij de locatie van De Welle aan de Dokter G.H. Beensweg. Voor een natje en droogje wordt gezorgd. Het uitje kost 7,50 euro.

Aanmelden kan bij Stichting De Welle op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur via 0546-57 16 93.

Meer info
Kijk voor meer informatie over de stichting op de website

Meer berichten