Diverse vluchten voor Wierdense postduiven

  Ingezonden
Foto: Postduivenvereniging Luchtvermaak

WIERDEN - Het weer was super voor de Wierdense melkers en de duiven van postduivenvereniging Luchtvermaak. Met drie vluchten was er weer genoeg te verdelen dit weekend. Een vlucht vanuit Tilburg 140 kilometer voor oude en jonge duiven, die om 8.00 uur 's morgens de vrijheid kregen om naar huis te vliegen. De eerste jonge duif arriveerde om 9.22 uur. De eerste oude duif was sneller: deze kwam om 9.17 uur terug op zijn kooi.

Hierbij de resultaten van de wedstrijd voor jonge duiven. De eerste, tweede en derde plaats zijn bestemd voor René en Greetje Kerkdijk. Harry van de Nieuwboer staat op de vierde en zesde plaats. Plaats vijf, zeven, acht, negen en tien zijn voor Jan Karsten.

De resultaten in de categorie oude duiven zijn als volgt. Hennie Scholten staat op de eerste en tweede plaats. De derde, vierde, zesde en negende plaats staan op naam van Jan Karsten. Marinus Braakman heeft plaats vijf, zeven en acht behaald. Hekkensluiter is René Kerkdijk op de tiende plaats.

Dan hadden was er nog Chateroux: een klassieker op 700 kilometer van huis. De duiven werden om 6.50 gelost aldaar en de terugreis ging voorspoedig. Om 17.35 landde de rode geweldenaar van Jan Karsten dan ook als eerste op zijn hok: een geweldige prestatie. Jan staat op plaats een en twee, de derde plaats is voor Rick ter Morsche.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden