De kinderen van peuterspeelzaal Robbedoes hebben zich prima vermaakt tijdens Nationale Modderdag. Eigen foto.
De kinderen van peuterspeelzaal Robbedoes hebben zich prima vermaakt tijdens Nationale Modderdag. Eigen foto. (Foto: Stichting De Welle / peuterspeelzaal Opperdoes)

Naar hartenlust samen spelen met modder

  Ingezonden

De peuters van peuterspeelzaal Robbedoes in Enter hebben zich prima vermaakt tijdens Nationale Modderdag. Op deze dag ontdekken kinderen alles over modder. Daarbij wordt een beroep gedaan op al hun zintuigen. Dat is modder voelen, ruiken, horen, proeven en zien.

ENTER - De peuters hebben deze dag ervaren hoe leuk het is om moddertekeningen te maken door roze varkentjes met modder beschilderen.Ook konden ze met hun blote voeten door bakken met gras, keien, modder, rijst en water lopen en werden in de zandbak heerlijke moddertaartjes gebakken. Het glijden en glibberen over de 'modderglibberbaan' vonden veel kinderen ook erg leuk, en daarna weer schoonspoelen onder de sproeier.

Als kinderen lekker kunnen aanmodderen, neemt de kwaliteit van hun spel toe. Met Modderdag wordt het vrije spel met water en zand op de agenda gezet. Op deze manier wordt de betrokkenheid van kinderen bij en verbondenheid met de natuur versterkt. Ook wordt het buitenspelen en de natuurbeleving gestimuleerd.

De organisatie van Modderdag is in handen van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden