Van links naar rechts: Angela Pigge, Agnes Mentink en wethouder Johan Coes. Foto: gemeente Wierden.
Van links naar rechts: Angela Pigge, Agnes Mentink en wethouder Johan Coes. Foto: gemeente Wierden. (Foto: Gemeente Wierden)

'Een erfcoach kan helpen met keuzes'

  Ingezonden

door de gemeente Wierden

De provincie Overijssel en de gemeente Wierden zetten zich in voor een leefbaar platteland en een toekomstbestendige agrarische sector. Om dit te bereiken worden erfcoaches ingezet. De erfcoach is onafhankelijk en gaat samen met de erfbewoners in gesprek om de toekomst van het hele erf te bekijken.

WIERDEN - De provincie Overijssel is gestart met het project 'toekomstgerichte erven', waar de erfcoach onderdeel van is. Dit project is er op gericht om erfeigenaren in het landelijk gebied te helpen hun erf in één keer structureel te verbeteren. Hiermee hoopt de provincie alle erven in Overijssel klaar te maken voor de toekomst, zodat de kwaliteit van het landelijk gebied en de natuur, landbouw en woningmarkt aantrekkelijk blijft.

Toekomst
"Het gaat om de eigenaren en de bewoners van een erf. Hun behoeften staan centraal. Een erfcoach kan helpen om keuzes te maken zodat mensen ook in de toekomst op hun erf kunnen blijven wonen en werken", legt wethouder Johan Coes uit.

Onafhankelijk
In Wierden gaan Agnes Mentink en Angela Pigge aan de slag als erfcoach. "Er spelen veel ontwikkelingen op het platteland. Voor een ondernemer of bewoner is het soms moeilijk om een goede beslissing te nemen over de toekomst van hun erf. Dan kunnen ze onze hulp inschakelen", legt Agnes Mentink uit. "Wij zijn onafhankelijk en kunnen informatie en advies geven. Ook hebben wij goede contacten binnen de gemeenten en andere partijen die een rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van een erf", vult Angela Pigge aan.

Contact
De erfcoaches zijn sinds begin juli aan de slag in de gemeente. Mensen die gebruik willen maken van de diensten van de erfcoach kunnen bellen of een mail sturen. Agnes Mentink is bereikbaar via 06-20 73 64 63 en via agnes@mentinkadvies.nl. Angela Pigge is te bereiken via 06-29 50 48 86 en via angela@buitenimpuls.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden