De eerste duif kwam rond 12.00 uur aan bij R.G. Kerkdijk.
De eerste duif kwam rond 12.00 uur aan bij R.G. Kerkdijk. (Foto: P.v Luchtvermaak Wierden)

Duiven Luchtvermaak door warmte eerder gestart

  Ingezonden

De duiven van postduivenvereniging Luchtvermaak Wierden hebben een wedstrijd gevlogen vanuit Morlincourt, dit is een afstand van 400 kilometer.

WIERDEN - Afdeling 9 van de vereniging heeft tegen het advies in de duiven eerder laten starten vanwege de warmte."Op deze manier konden de duiven op de losplaats tot rust komen en op het vroege tijdstip van 6.30 uur gelost worden. Met een zuidoostenwind zouden ze niet sneller als 75 kilometer per uur vliegen," aldus een woordvoerder van de postduivenvereniging. Uiteindelijk arriveerde de eerste duif om 12.07.38 bij het hok van R.G. Kerkdijk. De duif heeft 71 kilometer per uur gevlogen. Deze blauwband doffer heeft vaker laten zien dat hij tegen deze taaie omstandigheden kan.

Uitslag
De top tien van deze wedstrijd ziet er als volgt uit: R.G. Kerkdijk staat op de eerste en negende plaats. De tweede en zesde plaats zijn behaald door M. Braakman. De duiven van H.Scholten kwamen als derde en zevende binnen. J.E.D. Karsten bezet de vierde plaats, Rick ter Morsche de plaatsen vijf, acht en tien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden