Stichting Short Stirling Memorial heeft een mooi bedrag ontvangen tijdens de Haringparty. Foto: Wouter de Wilde.
Stichting Short Stirling Memorial heeft een mooi bedrag ontvangen tijdens de Haringparty. Foto: Wouter de Wilde.

Recordopbrengst bij Enterse Haringparty

  Ingezonden

Het was gezellig druk op het terras van Brasserie R-1854 tijdens de Enterse Haringparty. Onder het genot van een haring en een lekker glaasje bood ondernemend Enter op het nieuwste haringvaatje. Bij de Haringparty werd een recordbedrag opgehaald voor diverse goede doelen.

ENTER - Naast het veilen van het haringvaatje werden er ook een aantal ludieke en echte Enterse items en belevenissen geveild en verloot door de Enterse veilingmeesters Gerard Libbers en Geert Pluimers. De Enterse Haringparty verbindt lokale en regionale ondernemers op een informele manier met elkaar. Deze editie waren er ruim 120 Enterse en regionale bedrijven en meer dan 200 personen aanwezig, onder wie de nieuwe burgemeester Doret Tigchelaar-van Oene.

Via een Amerikaanse veiling, waarbij elk bod telt, gaat het Enterse haringvaatje dit jaar naar Electro World Roetgerink. Er werd een recordbedrag van 25.000 euro opgehaald. De opbrengst van de veiling gaat dit jaar naar door de organisatie geselecteerde diverse goede doelen. Zo ontvingen Aangepast Sporten Enter (ASE), MetMekaa en het Themakoor Enter allen 2.500 euro.

Bij aankomst werden alle genodigden verwelkomd met een demonstratie door de heren van Stichting Enters Erfgoed met hun historische mobiele klompen-maakmachines. Zij hebben een prachtig bedrag van 3.500 euro ontvangen om twee zeer oude machines te restaureren. Stichting Short Stirling Memorial Enter heeft een bedrag van 10.000 euro ontvangen. Deze stichting gebruikt dit bedrag voor een monument en herdenking op de plek waar op 3 februari 1943, net buiten Enter, een Short Stirling bommenwerper is neergestort. Onder het genot van heerlijke haring van Middelkamp Vis en de beats van dj Sander werd er nog gezellig geborreld.

Jubileum
De organisatoren zijn zeer tevreden over deze editie. In 2020 viert de Enterse Haringparty haar vijfde jubileum en de organisatie wil er dan een extra speciale editie van maken. De organisatie van deze vierde Enterse Haringparty was in handen van Paul Roetgering van Roetgerink Mode en Schoenen, Pam Averdij van Brasserie R-1854 en Chiel Bolscher van Bolscher meer dan vlees.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden