Bij de jaarlijkse Akkerhus-fietstocht op Hemelvaartsdag gaat de opbrengst altijd naar een goed doel. Eigen foto.
Bij de jaarlijkse Akkerhus-fietstocht op Hemelvaartsdag gaat de opbrengst altijd naar een goed doel. Eigen foto. (Foto: Akkerhus)

Geweldig bedrag bij elkaar gefietst voor Enterse stichting

  Ingezonden

Bij de fietstocht van het Akkerhus op Hemelvaartsdag heeft een bedrag van 800 euro opgeleverd voor de stichting Free The Beloved Nepali Daughters. De cheque is in ontvangst genomen door voorzitter Ruchama Bloemendaal uit Enter.

YPELO – Deelnemers konden op deze dag tegen betaling van 5 euro een route van 15, 30 of 50 kilometer fietsen in de omgeving van Rectum en Ypelo. Een groot deel van de opbrengst is naar de stichting gegaan. Free The Beloved Nepali Daughters zamelt geld in voor kansarme vrouwen en kinderen in Nepal. Het idee voor dit goede doel is aangedragen door Ruchama, zij is geboren in Nepal. Ruchama zet zich al lange tijd in voor haar moederland onder meer door in Nederland de problematiek van vrouwen bekend te maken en draagvlak te vinden voor hulp. Met dat doel heeft zij in 2008 Stichting Free The Beloved Nepali Daughters opgericht.

De stichting ondersteunt kleinschalige projecten in Nepal, onder meer door maandelijkse financiële ondersteuning voor langere tijd. Daarnaast is er projectondersteuning in verschillende vormen. Dit kan zijn het helpen bij het opzetten van rehabilitatietrajecten, zoeken van Nederlandse sponsors voor microkredieten of het bieden van kennis over bijvoorbeeld traumahulpverlening. Met microkredieten kunnen vrouwen helpen om een zelfstandig bestaan op te bouwen. De gekozen projecten zijn gericht op voorlichting, opvang en herstel van meisjes en vrouwen die zich los hebben gemaakt uit de prostitutie of andere vormen van uitbuiting.

De opbrengst van de Akkerhus-fietstocht is bestemd voor het Poor Fund. Dit is het armenfonds van de basisschool van partnerorganisatie ASSN. Kinderen die het lesgeld niet kunnen betalen en geen schooluniform, schriftjes en boeken kunnen kopen krijgen dit van de school. Kinderen krijgen samen met hun ouders les over het voorkomen van mensenhandel en andere belangrijke zaken. Zij krijgen voorlichting over wat ze moeten doen als ze vormen van mensenhandel, geweld, uitbuiting, drugsmisbruik of alcoholmisbruik tegenkomen. Kijk voor meer informatie op de website

Meer berichten