Mineke Gravers tekent al van jongs af aan. Licht, schaduw en vorm raken haar en de natuur is haar inspiratiebron.  Foto: Galerie Tolg'Art.
Mineke Gravers tekent al van jongs af aan. Licht, schaduw en vorm raken haar en de natuur is haar inspiratiebron. Foto: Galerie Tolg'Art. (Foto: Galerie Tolg'Art)

'Wij geloven in de noodzaak van kunst'

  Ingezonden

door galerie Tolg'Art

Vijf nieuwe kunstenaars van AKKA exposeren van donderdag 20 juni tot en met zondag 28 juli bij Galerie Tolg'Art in Wierden. Het thema van de nieuwe expositie is Midzomer. De exposanten zijn Aaltje van der Velde, Beitske Sikkema, Hana Vendlova, Janneke Slot en Mineke Gravers. Zaterdag 22 juni is de opening van 14.00 tot 16.00 uur. De kunstenaars zijn aanwezig.

WIERDEN – AKKA staat voor Alumni Kunstenaars Klassieke Academie. De in 2016 opgerichte vereniging telt bijna 100 kunstenaars die allemaal zijn afgestudeerd aan de Klassieke Academie in Groningen waar moderne expressie en klassieke technieken worden gecombineerd. De kunstenaars en Tolg'Art geloven in noodzaak van kunst in onze maatschappij. Alle AKKA-leden staan voor traditie, vakmanschap en vernieuwing in de kunst.

Zoektocht

Aaltje van der Velde (1946) woont in Bakkeveen. Zij zet licht en kleur in een losse contrastrijke toets. Schilderen is haar zoektocht tussen figuratief en abstract. Beeldhouwer Beitske Sikkema (1951) kiest meestal de mens als uitgangspunt. Kwetsbaarheid en verstilling zijn voor haar sleutelwoorden. Zij beschouwt en experimenteert: verhullen, bedekken, weghalen, lagen creëren. Eenvoud en soberheid zijn haar handelsmerk.

Emotioneel

Hana Vendlova maakt indrukwekkende beelden en composities daartoe aangezet door emotionele reacties op de natuurlijke omgeving. Elk werk is een verkenning. Janneke Slot (1974) studeerde af in juni 2017 met onder meer haar serie Back tot Black. Daarmee gaat ze terug naar de basis: de kleuren en tonen van zwart die haar in alle nuances zo lief zijn. Deze serie gaat over sfeer en sterke contrasten, maar ook over de plek waar zij vandaan komt. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur. Mineke Gravers (1955) tekende als kind al graag. Kunst is haar passie en de natuur is haar inspiratiebron. Licht, schaduw en vorm raken haar en dat wil zij graag schilderen op paneel met olieverf en met ei-tempera.

Meer berichten