Chantal Regter en Quilando werden tweede bij de rubriek 1.40 m. Foto: Fototrailer.
Chantal Regter en Quilando werden tweede bij de rubriek 1.40 m. Foto: Fototrailer. (FotoTrailer)

'Ik zie er altijd wel een uitdaging in'

  Ingezonden

door Outdoor Wierden

Tijdens Outdoor Wierden was de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek op 1.40m niveau op woensdag 5 juni Chantal Regter. De 31-jarige amazone bleef met haar 'maatje' Quilando (v. Quintender) 0,03 seconde achter op de Brit Jonathan Dixon, die ook al het 1.35m had gewonnen. Hij reed de Nederlands gefokte paarden Esunja (v. Warrant) en Fireball (v. Wittinger VDL)."Toen ik op het scorebord keek, dacht ik shit… Die 0,03 seconde had ik wel kunnen goed maken. Ik heb onwijs lekker gereden, maar eigenlijk niet om te winnen", geeft Chantal Regter toe.

WIERDEN - Het was januari toen Chantal Regter haar laatste internationale springconcours reed. Haar comeback is sterk. "Ik had een hoop jonge paarden waar ik mee aan de gang ben geweest en die nu meekunnen. Je kent dat wel, thuis een hoop werk en dan is het zonde dat je met drie paarden weg bent op internationaal. Er zijn heel veel mooie landelijke concoursen waar je ook 1.40m kan rijden: Exloo, Tolbert, Beilen, Drachten."

Wierden stond in elk geval met stip in de agenda van Chantal Regter. "Ik zei het onlangs nog: we rijden alweer 21 jaar in Wierden, vanaf m'n tiende bij de pony's. Ik kom hier echt heel graag. Alles is hier echt goed geregeld. Lekker de ruimte om te galopperen en genoeg te kijken voor de paarden. De paarden leren er veel van en de parcoursbouw was fair. Ik heb er vijf mee, een lekker volle dag. Daar houd ik wel van. Als je moet hangen op concours en lang moet wachten tot je je volgende paard kan starten, word ik alleen maar chagrijnig. Ik ben liever bezig."

Quilando, die al sinds 2013 onder het zadel van Chantel Regter loopt, deed waar hij goed in is: foutloos springen. Ze wonnen de tweede prijs in deze 1.40m Werkgeverskring Wierden prijs met maar liefst 95 ruiters. Remco Been op Balou van het Molenhof Z (v. Berlin) werd gedeeld derde, samen met de succesvolle Jonathan Dixon. Harrie Wiering volgde als vijfde op Fantasy Colada (v. Azteca VDL).

"Ja, die Quilando. Die heb ik al heel lang. Hij is aan onze stal gebonden en aan mij. Het is een heel enthousiast paard dat altijd voor je wil gaan. Hij is heel druk van zichzelf. Dat is niet wat mensen aan trekt. Maar hij gaat echt voor je door vuur. Hij is zoals hij is, je moet hem niet teveel willen veranderen. Dat trekt mij ook wel wat. Als er iets speciaals aan een paard is, dan kom maar. Ik zie er altijd wel een uitdaging in. Quilando kan ik voor elke rubriek inzetten, ik heb met hem zelfs de 1.60m Grote Prijs van Geesteren gereden."

Karlijn Stemerdink en Bart Haselbekke zorgden overigens voor Nederlandse zeges op de openingsdag. Karlijn won de 1.20m Van der Kolk Infra Prijs met Belladonna (v. Colandro). Bart won de 1.30m House of Sakk Prize met dorus (v. Sam R), waarbij Jonathan Dixon tweede werd. Steven Veldhuis werd achter Dixon tweede in de 1.35m Witzand Bouwmaterialen Prize met Hoselinde (v. Campbell).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden