Foto: Enterse Zomp

Romantische avondroodtocht

  Ingezonden

De Enterse Zomp 'Regt door Zee' vertrekt op vrijdag 7 juni om 19.00 uur voor een twee durende romantische avondroodtocht. De afvaart is vanaf het haventje bij de Pelmolen en de botenloods van de zomp aan het Pelmolenpad in Rijssen. Het is een vaartocht voor de romantische mens die aan boord van de zomp wil genieten van de rust en de schoonheid van de natuur.

RIJSSEN / ENTER - Schipper Gerrit Ooms: "Mensen uit onze eigen omgeving weten niet wat ze missen aan natuurschoon en bijzondere vogels, vlinders en juffers vanaf het water. Heel populair zijn de uitzonderlijk mooi gekleurde ijsvogels die momenteel regelmatig langs de oevers te vinden zijn."

Er zijn twee schippers aan boord, waarvan de ene vaart en de andere vertelt over de zompenvaart van vroeger en nu, over wetenswaardigheden van de schipperij en de natuur. Zij weten precies waar bijvoorbeeld de zwaan haar nest heeft en dat verscholen tussen het riet de fuut zit.

De kosten zijn 13 euro per persoon en is inclusief koffie/thee en een drankje. Aanmelden kan bij de Tourist Info Wierden via 0546-57 49 11 of via info@entersezomp.nl. Meer informatie over het varen van de zomp is te vinden op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden