Met een schepnet en een loeppotje gaan de jonge avonturiers op pad. Foto: Joop Kamperman.
Met een schepnet en een loeppotje gaan de jonge avonturiers op pad. Foto: Joop Kamperman. (Foto: Joop Kamperman)

Ga op zoek naar 'watermonsters'

  Ingezonden

door IVN Rijssen-Enter

Het IVN houdt ook in 2019 landelijk de Slootjesdagen. Na een hele leuke Slootjesdag in 2018 doet de IVN-afdeling Rijssen-Enter dit jaar opnieuw mee.

RIJSSEN / ENTER - Op zaterdag 15 juni vindt de Slootjesdag plaats bij een kikkerpoel waar je allerlei waterdiertjes kunt vangen. Deze buitenactiviteit is bedoeld voor basisschoolleerlingen. "Welk dier kan schaatsen in de zomer? Wie zwemt er altijd op zijn rug? Je komt erachter tijdens Slootjesdag," aldus een woordvoerder van IVN Rijssen-Enter.

Vooraf krijgen de deelnemers uitleg en daarna gaan zij groepjes van twee of drie kinderen aan de slag. Gewapend met een netje en loeppotje gaan zij lekker in de kikkerpoel op zoek naar kikkertjes, insecten en 'watermonsters'. Op een zoekkaart kunnen de kinderen zelf uitpluizen wat zij hebben gevangen. Misschien lukt het wel om een bloedzuiger te vangen.Er zijn natuurlijk een paar echte kenners bij die alles over de waterdiertjes kunnen vertellen. De organisatie zorgt voor drinken met wat lekkers en uiteraard voor schepnetjes en loeppotjes.Jonge avonturiers die graag mee willen doen worden verzocht zich aan te melden. Er kunnen een beperkt aantal kinderen meedoen, anders heeft de organisatie niet voldoende materialen. Mochten de deelnemers hun eigen schepnet hebben, dan mogen zij deze meenemen.

Op een rij
Even alle informatie op een rij. Slootjesdag vindt plaats op zaterdag 15 juni. "Voor alle kinderen vinden we het leuk als de ouders meekomen en meedoen. Maar tot en met 6 jaar vinden we het zelfs een voorwaarde als er ouders of begeleiders meekomen in verband met veiligheid", zegt de woordvoerder. Deelnemers hebben de keuze uit de ochtend of middag. In de ochtend vissen de deelnemers van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur en in de middag van 13.30 tot 15.00 uur. Na aanmelding krijgt men een mail met de locatie en extra informatie.

Aanmelden kan bij Wim van Wingerden via ivnkidsrijssen@gmail.com, 0548-51 86 64 of 06-26 30 15 44. Hierbij moet de naam leeftijd, leeftijd en keuze voor dagdeel worden vermeld. IVN Rijssen-Enter vraagt een eigen bijdrage van 2 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden