Hennie de Korte is geboeid door dromerige, sfeerrijke ruimtes, licht en weerkaatsingen.
Hennie de Korte is geboeid door dromerige, sfeerrijke ruimtes, licht en weerkaatsingen. (Foto: Hennie de Korte)

Wegdromen bij nieuwe expositie

  Ingezonden

door Johannes Dollen van galerie Tolg'Art

De kunstenaars in de nieuwe zomerexpositie bij Tolg'Art verbeelden dromen, spanning en vrouwelijke vormen. Zaterdag 11 mei is de opening van 14.00 tot 16.00 uur. De beeldhouwer en twee kunstschilders Joepe Bos, Joop Sipma en Hennie de Korte zijn aanwezig. De zomerexpositie loopt tot en met 15 juni.

WIERDEN - Joepe Bos (Medemblik 1949) werkt in een ateliercomplex in Zwolle, de plaats waar ze ook haar opleiding tot tekendocent volgde. Op het eerste gezicht stralen haar schilderijen een zekere nonchalance uit maar ook dynamiek. Bij nadere beschouwing voel je de verbinding tussen de aardse werkelijkheid en het natuurmysterie. Ze maakt spannende natuurimpressies van bomen en blad. Kwetsbare vogels inspireren haar tot steeds nieuwe voorstellingen.

Vrouwfiguren
Joop Sipma (Dokkum 1948) ontwikkelde zichzelf tot beeldhouwer van vrouwfiguren in harde natuursteen. Sipma woont in Drachten en werd ooit opgeleid tot werktuigbouwkundige en elektricien. Zijn technische vaardigheden staan nu in dienst van de kunst. Sipma werkt vooral met marmer, kalksteen en hardsteen. Zonder machines maakt hij torso's, benen en complete figuren. Vol overgave transformeert hij ongenaakbare steen in zachte, vrouwelijke vormen.

Ontdekken
Kunstschilder Hennie de Korte (Vreeswijk, 1941) groeide op aan de Lek in Utrecht, volgde de kunstacademie in Sydney, Australië en na terugkeer in Nederland in Rotterdam. Na vele omzwervingen over de wereld woont hij sinds 1983 in de Achterhoek. Op zijn reizen raakte hij geboeid door dromerige, sfeerrijke ruimtes, licht en weerkaatsingen. Hennie de Korte schildert landschappen, stillevens, stadsgezichten maar ook maritieme onderwerpen, portretten en dieren. Zijn werkwijze is vrij, impressionistisch en van hoog gehalte. Er is veel te ontdekken in zijn kunstwerken.

De galerie bevindt zich aan de Tolgaarde 6-8. Kijk voor meer informatie over galerie Tolg'Art op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden