Wethouder Richard Kortenhoeven en gedeputeerde Monique van Haaf geven, samen met lokale ondernemers, startsein voor de Stadsbeweging. Foto: Nienke Runneboom.
Wethouder Richard Kortenhoeven en gedeputeerde Monique van Haaf geven, samen met lokale ondernemers, startsein voor de Stadsbeweging. Foto: Nienke Runneboom. (Foto: Nienke Runneboom)

Stadsbeweging van start voor levendige dorpscentra

  Ingezonden

Vitale en toekomstig bestendige dorpscentra, dat is het doel van het college van burgemeester en wethouders. Om dit voor elkaar te krijgen sluit de gemeente Wierden zich aan bij de Stadsbeweging, een initiatief van de Provincie Overijssel.

ENTER / WIERDEN - De Stadsbeweging richt zich op de vitaliteit van stads- en dorpscentra. Voor zowel Enter als Wierden wordt een speciaal stadsarrangement samengesteld waarvoor de provincie Overijssel in totaal een bedrag van 150.000 euro beschikbaar stelt. Dit maakte gedeputeerde Monique van Haaf donderdagochtend bekend in Gasterij de Oale Marckt.

Samen met ondernemers
Op korte termijn gaat de gemeente samen met ondernemers aan de slag om het stadsarrangement vorm te geven. Het geld wordt in ieder geval gebruikt om een centrummanager aan te stellen die zich inzet voor meer samenwerking tussen ondernemers, leegstand tegengaat en activiteiten in gang zet om meer bezoekers naar de centra te trekken. Daarnaast zullen er stadscafés worden georganiseerd en wordt de stadscheque à 2500 euro in het leven geroepen om goede ideeën te stimuleren.

Meer berichten