Bij de maaltijdavond worden gerechten geserveerd in de stijl van het land waarvoor actie wordt gevoerd. Foto: Ingrid Eidhof.
Bij de maaltijdavond worden gerechten geserveerd in de stijl van het land waarvoor actie wordt gevoerd. Foto: Ingrid Eidhof.

Maaltijdavond in teken van Curaçao

  Ingezonden

Zoals elk jaar wordt er door de gezamenlijke kerken in Wierden, onder de naam Vastenactie Wierden, een project gesteund waarbij mensen uit Wierden of Enter nauw betrokken zijn. Dit jaar betreft het een project op Curaçao van Fundashon Aliansa di Lus, gedreven door Gerda en Hans Brand.

WIERDEN - Zij begeleiden tienermoeders en zorgen voor huisvesting, leren de jonge moeders hun kinderen goed op te voeden en hun verantwoordelijkheid te dragen. Al meer dan 25 jaar wordt een vastenproject samen met gezamenlijke kerken gehouden. Daarbij is er steeds een maaltijdavond, waarbij gerechten geserveerd worden in de stijl van het land waarvoor actie wordt gevoerd. Zo ook afgelopen woensdag: zo'n 90 mensen schoven aan en lieten zich de driegangenmaaltijd, bereid door vrijwilligers, goed smaken. Leuk detail was dat het menu alleen in het Papiaments (de taal die op Curaçao gesproken wordt) op de menukaartjes was afgedrukt. Tussendoor was er een film over het project en Ron Brand gaf daarbij een toelichting. Langs deze weg wil de organisatie sponsoren en deelnemers bedanken voor hun bijdragen. Mensen die het project willen steunen kunnen dat doen door middel van een bijdrage op bankrekeningnummer NL 60 RABO 0354 8158 57 ten name van St. Jan de Doper/ MOV team.

Meer berichten