Het A-orkest van Harmonie Sint Jan luidt het voorjaar op muzikale wijze in. Foto: Harold Snippert.
Het A-orkest van Harmonie Sint Jan luidt het voorjaar op muzikale wijze in. Foto: Harold Snippert. (Foto: Harold Snippert)

Harmonie Sint-Jan luidt voorjaar in met concert

  Ingezonden

door Harmonie Sint Jan

Het A-orkest van Harmonie Sint-Jan verzorgt op zondag 7 april een voorjaarsconcert in de kerk Sint-Jan de Doper. Bij dit concert is een bijzondere gast aanwezig.

WIERDEN - Te gast bij dit concert is het saxofoonorkest Saxplosief. Dit saxofoonorkest bestaat uit enthousiaste saxofonisten en is ontstaan uit studentenharmonieorkest De Ontzetting in Wageningen. Door deze bijzondere combinatie kunnen bezoekers rekenen op een afwisselend programma.

Op de lessenaars staat het werk Les voyages de Gulliver van Maxime Aulio, naar het satirisch boek uit 1726 van de Ierse schrijver Jonathan Swift, een klassieker in de wereldliteratuur. Gullivers reizen is een satire op de Engelse (en Europese) samenleving, het hof, de wetenschap en de menselijke moraal. Daarnaast is het ook een parodie op het verschijnsel reisverhalen.

Verder brengt het orkest ten gehore: Cerebral Vortex van Oyvind Moe, The wind and the lion van Jerry Goldsmith en Serenity van Ola Gjeilo. Het concert begint om 15.00 uur. De entree is gratis, bij de uitgang is het mogelijk om een vrije gift te doen.

Kijk voor meer informatie over Harmonie Sint Jan op de website.

Meer berichten