De vrijwilligers van het Klupzwemmen in Wierden zijn op zoek naar nieuwe collega's. Foto: Stichting de Klup Twente.
De vrijwilligers van het Klupzwemmen in Wierden zijn op zoek naar nieuwe collega's. Foto: Stichting de Klup Twente. (Foto: Stichting de Klup Twente)

Wie wil helpen bij het Klupzwemmen?

  Ingezonden

door Stichting de Klup Twente

De zwemvrijwilligers die actief zijn bij het Klupzwemmen voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening in zwembad de Kolk in Wierden zijn op zoek naar nieuwe collega's. Elke maandag van 18.30 tot 19.45 uur zijn zij in het zwembad te vinden.

WIERDEN - Stichting de Klup Twente hoopt hiervoor, gezien de huidige samenstelling van het vrijwilligersteam, vooral op wat meer mannen. Maar dames zijn natuurlijk ook van harte welkom. Men is op zoek naar mensen die er niet tegenop zien om de deelnemers te helpen met omkleden en het leuk vinden om samen met hen te zwemmen. Ook is er assistentie nodig bij het in en uit het water halen van de 'luie trap', een hulpmiddel om het gemakkelijker te maken in en uit het water te gaan De deelnemers kunnen gedurende de avond baantjes zwemmen maar indien gewenst ook een deel van de tijd meedoen aan gymnastiek of aquajoggen dat verzorgd wordt door een medewerker van het zwembad.

Tevreden naar huis
Wat geboden wordt is een gezellig en sportief Klup-uurtje waarbij na afloop iedereen tevreden naar huis gaat. Dat geldt voor zowel deelnemers als vrijwilligers. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van nieuwe vrijwilligers kan het zijn dat zij één op één gaan begeleiden, maar ook het bijstaan van meerdere deelnemers is mogelijk. Zorgervaring is mooi meegenomen, maar is niet noodzakelijk. Men dient regelmatig beschikbaar te zijn op de maandagavond van 18.15 tot 20.00 uur. Tijdens de zomer- en kerstvakantie en op officiële feestdagen wordt er niet gezwommen. Er mag vanzelfsprekend een keertje vrijblijvend een kijkje genomen of mee gezwommen worden in zwembad De Kolk.
Het recreatief Klupzwemmen maakt onderdeel uit van de ruim vijftig vrijetijdsactiviteiten van De Klup Twente. Samen met haar meer dan 400 vrijwilligers organiseert de vereniging vanuit het Meester Siebelinkhuis in Almelo activiteiten in negen Twentse gemeenten.

Kennismakingsgesprek
Voordat een nieuwe vrijwilliger daadwerkelijk aan de slag gaat, krijgt hij of zij eerst een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met vrijwilligerscoördinator Jolanda Overdorp in het Meester Siebelinkhuis aan de Berlagelaan 2 in Almelo.

Meer weten?
Neem voor meer informatie, een afspraak om een keer vrijblijvend een kijkje te nemen of aanmelden contact met Jolanda via Jolanda@deklup.nl of telefonisch via 06-14 46 52 88.

Meer informatie is ook te vinden op de Facebookpagina van Stichting De Klup Twente en op de website.

Meer berichten