Collecteweek voor onderzoek naar reuma

  Ingezonden

Ook in de gemeente Wierden gaan van 18 tot en met 23 maart vele vrijwilligers langs de deuren tijdens de landelijke collecteweek van ReumaNederland, voorheen het Reumafonds. Zij zetten zich in om geld op te halen voor onderzoek naar reuma.

WIERDEN - Nieuw dit jaar is dat alle collectanten een QR-code op hun legitimatiebewijs hebben staan. Door deze code te scannen kan eenvoudig via een Tikkie een donatie worden gedaan voor de collecte.

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma, waarbij artrose het meest voorkomt. Daarmee is reuma helaas de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma beperkt je - thuis, op school, op het werk. Door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en kapotte gewrichten die moeilijk bewegen. Met de opbrengst van de collecte helpt men mee aan het doel dat ReumaNederland nastreeft: een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma. Er is nog steeds wetenschappelijk onderzoek nodig om dit doel te bereiken. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft ReumaNederland ook voorlichting en komen ze op voor de belangen van mensen met reuma in de politiek en zorg.

Mensen die graag willen helpen bij het collecteren kunnen voor meer informatie contact opnemen met ReumaNederland in Amsterdam via 020-58 96 471. Mailen kan ook naar vrijwilligers@reumanederland.nl

Meer berichten