Prins Marc I heeft na een voordracht de Gouden Tol uitgereikt aan Henk Weiden. Foto: Moniek van der Wal / De Tolmennekes.
Prins Marc I heeft na een voordracht de Gouden Tol uitgereikt aan Henk Weiden. Foto: Moniek van der Wal / De Tolmennekes. (Foto: Moniek van der Wal)

Gouden Tol voor Henk Weiden

  Ingezonden

Henk Weiden, voorzitter van BOWIE, heeft dit jaar de Gouden Tol gekregen. Prins Marc I, Adjudant Ronald en de Prinsessen Lisanne en Laurien hebben besloten om de Gouden Tol voor het jaar 2019 uit te reiken aan de man die het leven in de gemeente Wierden nog iets mooier maakt.

WIERDEN - Weiden heeft de Tol ontvangen voor zijn vrijwilligerswerk in Wierden. Zo is hij voorzitter van de Stichting BOWIE, die zich inzet voor mensen die het niet al te breed hebben. Om het wat dragelijker te maken reikt de stichting boodschappenmanden uit. Dit wordt ook door De Tolmennekes gewaardeerd. Daarnaast is Weiden als vrijwilliger actief bij de Gereformeerde Kerk als diaken, bij stichting Oost Europa Enter-Rijssen en sinds 2017 bij de Zonnebloem Wierden. Daarnaast was hij ambtenaar van de burgerlijke stand in Wierden, waar hij nog wat extra's heeft gegeven aan de speciale dag voor vele bruidsparen die op bezoek zijn geweest. Ook doet Weiden zich af en toe voor als Sinterklaas. Dit alles heeft geresulteerd in erkenning voor al dit werk door de koning en is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De Gouden Tol wordt jaarlijks uitgereikt aan één persoon die bijzonder is voor Wierden en/of de carnavalsvereniging. De Gouden Tol wordt uitgereikt op voorspraak van de hoogheden zelf.

Meer berichten