De aanwezigen hebben informatie gekregen over de voors en tegens van verschillende opties. Eigen foto.
De aanwezigen hebben informatie gekregen over de voors en tegens van verschillende opties. Eigen foto. (Foto: Buurkracht / Joop Spoolder)

'Verduurzaming is een onderwerp dat steeds meer leeft in Wierden'

  Ingezonden

door Buurkracht

35 bewoners uit de Grote Maat en de Aa waren aanwezig op de vervolgbijeenkomst 'Samen zonnepanelen aanschaffen'. Op 21 november vorig jaar was de eerste bijeenkomst, deze werd bezocht door 69 buren. Tijdens die bijeenkomst heeft het buurtteam de behoeften tot verduurzaming van de woning geïnventariseerd. Uit deze inventarisatie bleek dat 45 bewoners interesse toonden in het aanschaffen van zonnepanelen.

WIERDEN - Verduurzaming is een onderwerp dat steeds meer leeft in Wierden. Een groep enthousiaste bewoners, bestaande uit Joop Spoolder, Jan Ezendam, Marijke Stiggelbout en Henk Bartels, heeft daarom de krachten gebundeld en wil voor alle buren aan de slag met het delen van kennis en kunde over zonnepanelen. Zij hebben drie leveranciers uit Wierden geselecteerd en de offertes vergeleken op basis van kwaliteit, service en prijs. Op de bijeenkomst presenteerden zij de voors en tegens van verschillende opties en de mogelijke vragen die een leverancier stelt wanneer een offerte via het buurtteam wordt aangevraagd.

Aanmelden
Op de bijeenkomst van 27 februari hebben veertien bewoners al meteen een vrijblijvende offerte aangevraagd. Bewoners die op 27 februari niet aanwezig konden zijn en toch interesse hebben in een offerte, kunnen zich alsnog aanmelden door een mail te sturen met adresgegevens naar Joop, Jan, Marijke en Henk naar het mailadres van het buurtteam Grote Maat: buurkrachtgrotemaatwierden@gmail.com.

Samen energie besparen
Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijk initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. Kijk voor meer info op de website.

Meer berichten