De nieuwe klucht van Pret na Ernst zorgt gegarandeerd voor een avond vol humor.
De nieuwe klucht van Pret na Ernst zorgt gegarandeerd voor een avond vol humor. (Foto: Pret na Ernst)

Lachen bij klucht van Pret na Ernst

  Ingezonden

Pret na Ernst brengt ook dit seizoen weer een topper op de planken. Het is een klucht in drie bedrijven geschreven door Henk Roede met de titel De erfenis van tante Bella.

RIJSSEN / NOTTER - Tante Bella, de tante van Berend (Frans Haarman) en Albert (Arjan Holtkamp) is overleden. Beide broers Duursma waren hier op zich niet zo rouwig om, want een hechte band met tante Bella hadden ze immers niet. Prettige bijkomstigheid is wel de nalatenschap: een beautysalon. Berend heeft een plan dat in feite best simpel is. Hij als schilder en Albert als timmerman knappen de ietwat gedateerde salon voor het oog een beetje op. Leo (Mark Nijkamp) heeft wel verstand van kleuren en als het personeel de zaak draaiende houdt, dan is die salon met een beetje goede wil binnen no-time verkocht. Zo gezegd, zo gedaan. Tenminste, totdat mevrouw van Dreuten (Jo Boonstra) de zaak binnenkomt en als vaste klant weet te melden dat Bella de salon altijd in haar eentje bestierde. Door het ontbreken van vakkundig personeel laten de broers zich echter niet uit het veld slaan. Albert blijkt over verborgen talenten te beschikken en als Suzan Beenstra (Noortje Nollen) zich meldt voor haar stage, lijkt de situatie redelijk onder controle te zijn. Maar de verschillende klanten zoals Neeltje Bakker (Marietje Nijland) en Greet Ruiters (Janette Meijer) brengen toch de nodige uitdagingen met zich mee. En dan is er ook nog Dora Veendijk (Narda Kamphuis) die de specifieke behandelingen van Berend wel heel uitbundig blijkt te waarderen. De broers moeten alle zeilen bijzetten om de boel in het gareel te krijgen.

Tot overmaat van ramp blijkt er nog een erfgenaam te zijn. Wiepe Dijkstra (Geke Scholten), een nichtje van Bella, is speciaal uit Canada overgekomen om tante Bella op te zoeken. En heeft nou de Belastingdienst ook al lucht gekregen van de erfenis? Waarom zou Bastiaan Nikkelvest (Naud Kamphuis) anders een envelop aan de broers Duursma hebben verstuurd?

Kortom, in deze klucht zijn alle ingrediënten aanwezig om de lachspieren van het publiek weer op de proef te stellen.

Praktisch
De uitvoeringen zijn op 8 en 9 maart, 15 en 16 maart, 22 en 23 maart om 20.00 uur in het parochieel centrum de Rozengaarde in Rijssen. Kaarten zijn te bestellen bij Carla Nollen via 06-34 33 61 24 of via pretnaernst@live.nl.

Meer berichten