Foto: Brandweer Twente

Brandweer Wierden zoekt vrijwilligers

  Ingezonden

door Brandweer Twente

WIERDEN -  Burgemeester Robben heeft afgelopen maandag een gevelbordje uitgereikt aan basisschool Het Galjoen in Wierden. Dit in het kader van de regionale wervingscampagne van Brandweer Twente. Voor 20 van de 29 kazernes in Twente zoekt de brandweer nieuwe vrijwilligers.

Ook voor de brandweerkazerne in Wierden wordt gezocht naar mannen en vrouwen, die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners. Tijdens de campagne gaat speciale aandacht uit naar de werkgevers van de brandweervrijwilligers. Bij Brandweer Twente zijn ruim 700 vrijwilligers actief. Samen met de beroepscollega's bestrijden zij jaarlijks ongeveer 4.500 incidenten. Vanuit 29 kazernes in Twente wordt er 24 uur per dag gewerkt aan een veilig Twente. Ieder jaar zoekt de brandweer weer enthousiaste vrijwilligers. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers.

Het woord 'vrijwilliger' wil overigens niet zeggen dat het werken bij de brandweer vrijblijvend is: als de pager gaat wordt op je gerekend, ook overdag. Nieuwe vrijwilligers volgen een vakopleiding en oefenen wekelijks, hiervoor ontvangen zij een vergoeding.

Kazerne Wierden

Voor de brandweerkazerne in Wierden aan de Tulpenstraat 1 is de Brandweer Twente op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. "Momenteel zijn er negentien vrijwilligers actief in Wierden en daarmee zitten we krap in ons jasje", aldus Kaudo Lieuwen, kazernecoördinator van Wierden. "Onze kazerne werd vorig jaar 149 keer gealarmeerd voor een burger in nood. We zoeken vooral mensen die overdag in de buurt van de kazerne wonen of werken."

Dit jaar richt de campagne zich ook op Twentse werkgevers. "In diverse bedrijven rondom de kazerne in Wierden werken overdag mensen die onze nieuwe vrijwilligers kunnen zijn. Vaak zijn werkgevers zich hier niet van bewust. Een opgeleide brandweervrijwilliger kan zeker toegevoegde waarde hebben voor een bedrijf", zegt Mark Groenen, teamleider bij de brandweer. "Zo hebben zij geen BHV-cursus meer nodig, omdat zij via de brandweer een geldig certificaat ontvangen."

Om werkgevers daarvan bewust te maken en de huidige werkgevers van vrijwilligers te bedanken, overhandigt de brandweer dit jaar aan werkgevers van vrijwilligers een gevelbordje met de tekst 'hier werken brandweervrijwilligers'. "Het werkgeversbordje kan aan de gevel van het bedrijf, zo is voor iedereen te zien dat de ondernemer maatschappelijk betrokken is."

Solliciteren
Solliciteren kan tot en met maandag 18 maart via de website van Brandweer Twente. Hier is ook informatie te vinden over de informatiebijeenkomst op zaterdag 9 maart.

Meer berichten