De tevredenheidsmeting onder de eerstejaars leerlingen uitgevoerd door onderzoeksbureau DUO zijn fantastisch. Alle cijfers zijn hoger dan een 9. Foto: Pius X.
De tevredenheidsmeting onder de eerstejaars leerlingen uitgevoerd door onderzoeksbureau DUO zijn fantastisch. Alle cijfers zijn hoger dan een 9. Foto: Pius X. (Foto: )

Pius X College trots op actuele tevredenheidsmeting

  Ingezonden

door Pius X College

RIJSSEN / ALMELO - Het Pius X College met locaties in Almelo en Rijssen mag met trots de vlag uithangen. De tevredenheidsmeting onder de eerstejaars leerlingen uitgevoerd door onderzoeksbureau DUO zijn fantastisch. Alle cijfers zijn hoger dan een 9 en stijgen daarmee ver boven de landelijke gemiddelde uit.

Jaarlijks onderzoekt het Pius X College de tevredenheid onder de eerstejaars leerlingen. "Als ons motto is 'het gaat om jou' willen we graag weten hoe tevreden onze leerlingen over onze school zijn," vertelt directeur Pieter van Schilt. De cijfers liegen er niet om.

De school heeft een constante focus op onderwijskwaliteit. Leerlingen waarderen het onderwijs met maar liefst een 9,7. Al acht jaren werkt het Pius X College aan ICT-rijk onderwijs. De laptop is een vanzelfsprekendheid in de lessen. Teamleider Mirella Grootherder licht het rapportcijfer toe: "Ons onderwijs is gericht op de toekomst van morgen. De laptop is geen doel, maar een middel om leerlingen onderwijs op maat te bieden. We willen leerlingen uitdagen het maximale uit zichzelf te halen. Zo'n rapportcijfer geeft zoveel energie om verder aan eigentijds onderwijs te bouwen."

Het Pius X College is een kleinschalige school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Die kleinschaligheid komt de sfeer ten goede. We horen ook van leerlingen dat ze vloerbedekking in de lokalen bijzonder vinden, vertelt Van Schilt. Het geeft de school een warme uitstraling. Maar het belangrijkste voor sfeer is de oprechte interesse in leerlingen vult Mirella Grootherder aan. Dat leerlingen de sfeer met een 9,7 beoordelen, is een prachtige waardering voor onze docenten vindt Pieter van Schilt. "Als je door de school loopt en je ziet de interactie in de lokalen dan voel je dat het pedagogisch-didactisch klimaat goed is. Een kritisch geluid werd ook geuit. Het schoolplein kon een opknapbeurt gebruiken, maar dat had de schoolleiding ook in de gaten. Het schoolplein is grondig onder handen genomen. "Laat het voorjaar maar komen," aldus Mirella Grootherder. Grote bakken met kunstgras bieden nu genoeg ruimte om te chillen. Het geeft de schoolomgeving een eigentijds karakter.

Informatie over de school is te vinden op

www.piusx.nl

Meer berichten