De ogen van Purk zijn door de niesziekte blijvend beschadigd,  maar hier heeft ze geen last van: ze kan nog prima zien.
De ogen van Purk zijn door de niesziekte blijvend beschadigd, maar hier heeft ze geen last van: ze kan nog prima zien. (Foto: Dierenopvang 't Noordbroek)

Purk zoekt een fijn thuis met lieve mensenmaatjes

  Ingezonden

door dierenopvang 't Noordbroek

ALMELO - Dit is Purk, een lief dametje van vijf jaar, die momenteel bij dierenopvang 't Noordbroek in Almelo verblijft. Purk wil graag bij haar mensenmaatjes zijn. Ze is gevonden op straat en had een ernstige niesziekte. Haar ogen zijn daardoor blijvend beschadigd, maar ze kan nog prima zien en heeft hier geen last van.

"Purk blijft voor ons fantastisch, ook met haar 'gekke' oogjes", vertelt een woordvoerder. "We hopen van harte dat mensen haar een kans willen geven, want ze verdient een fijn thuis. Ze vindt het fantastisch om samen te spelen: een touw met een muisje of veertjes is haar favoriet. We denken dat Purk wat oudere kinderen als huisgenoten wel kan waarderen. Hoe ze met honden omgaat, is niet bekend. Dit zal ook van de specifieke situatie afhangen. Doordat Purk zo lang onbehandeld is geweest tegen de niesziekte heeft ze er een chronische variant aan over gehouden. Wij lichten graag telefonisch toe wat hiervan de gevolgen zijn." De medewerkers staan belangstellenden graag te woord. "Telefonisch contact heeft hierbij onze voorkeur, maar langskomen kan ook. We zijn op maandag tot en met zaterdag geopend van 13.30 tot 16.00 uur. Voor katten kan dit zonder afspraak. "

Meer berichten