Met extra repetities en een tweede try-outconcert bereidt Harmonie Sint Jan zich voor op het concours in Enschede.
Met extra repetities en een tweede try-outconcert bereidt Harmonie Sint Jan zich voor op het concours in Enschede. (Foto: Harmonie Sint Jan )

Noaberconcert staat in het teken van concours in december

  Ingezonden

WIERDEN / OLDENZAAL - Harmonie Sint-Jan bereidt zich tot in de puntjes voor op het concours van 9 december waar zij zal uitkomen in de hoogte afdeling voor amateurs: de eerste divisie. Extra repetities, een tweetal try-outconcerten én een repetitie met de componist Christiaan Janssen te gast. Op het programma staat namelijk een werk van deze bekende Nederlandse componist.

Op zondag 25 november deelt Harmonie Sint-Jan het podium met Koninklijke muziekvereniging Semper Crescendo uit Oldenzaal, een bekende noaber waar vaker mee wordt samengewerkt. Semper Crescendo speelt onder andere een bijzonder stuk voor orkest en saxofoon met solist Miranda Wolters.

Miranda Wolters, saxofoniste bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, speelt samen met Semper Crescendo de Twentse première van Fellini van Johan de Meij. Dit bijzondere muziekstuk is geschreven voor altsaxofoon, orkest en circusband. Om de laatste puntjes op de i te zetten in de aanloop naar 9 december speelt Harmonie Sint Jan wederom de concourswerken: de delen 1 en 3 uit het werk Symphonische Dansen van de wereldberoemde componist Sergei Rachmaninov en Capriccio van de Nederlandse componist Christiaan Janssen. Symphonische Dansen was de laatste compositie van Rachmaninov en wellicht daardoor doordrenkt van nostalgie en herinneringen aan vroegere composities. Ter voorbereiding op het werk Capriccio heeft Harmonie Sint-Jan de componist, Christiaan Janssen, op bezoek gehad. Dit bezoek is van grote meerwaarde geweest voor het orkest. De componist weet als geen ander wat de bedoeling van een het stuk is, welke emoties hij voelde tijdens het componeren en de manier waarop het stuk geïnterpreteerd moet worden. Dit alles draagt bij aan een optimale uitvoering van het gecomponeerde werk. Het concours vindt plaats op zondag 9 december in het Muziekcentrum in Enschede, waar Harmonie Sint-Jan om 15.30 uur het podium betreedt.

Het concert ter voorbereiding vindt plaats op zondag 25 november om 15.00 uur in het Twents Carmelcollege de Thij aan de Thijlaan 30 in Oldenzaal.

Meer berichten