Foto: Zonnebloem Wierden

Zonnebloem Wierden bestaat 60 jaar

  Ingezonden

WIERDEN - De Wierdense afdeling van de Zonnebloem heeft zaterdag 6 oktober haar 60-jarig bestaan gevierd. Voor betrokkenen was er in het Ontmoetingscentrum een bijeenkomst om het jubileum samen te vieren.

 Dit werd gedaan door een gezamenlijke lunch en een receptie. Tijdens deze dag heeft voorzitter Angelique Oud Luttikhuis stilgestaan bij het ontstaan van de Zonnebloem. Na de Tweede Wereldoorlog presenteerde Alex van Wayenburg voor de KRO een programma voor zieken en thuiszittenden. Vanwege het succes heeft dit een vervolg gekregen door persoonlijk bezoekwerk. In 1949 werd de landelijke Zonnebloem opgericht. Wierden volgde op 27 mei 1958 met een eigen afdeling dat door een groepje dames is opgericht. In die tijd was het Rooms-Katholieke vereniging en was er veel contact met deze kerk. Daarom was pastoor Oude Vrielink deze middag ook aanwezig.

In de loop der jaren werd de Zonnebloem een nationale vereniging die toegankelijk is voor iedereen met onder meer bezoekwerk, diverse activiteiten, bustochten en vakanties. Dit is steeds gebeurt met de inzet van vrijwilligers. Tijdens de bijeenkomst is één vrijwilliger in het zonnetje gezet: Ria te Wierik is al 38 jaar actief bij de afdeling als bestuurslid bezoekwerk en nu ook nog met andere hand- en spandiensten. Zij heeft een mooi sieraad aangeboden gekregen. Door wethouder Eric Braamhaar is ook stilgestaan bij de rol van vrijwilligers in de samenleving.

Tijdens de receptie is er nog een optreden van de oud-bestuursleden met een potpourri van verschillende Nederlandse liedjes, die ook enthousiast werden meegezongen. De dag werd afgesloten met een etentje van de vrijwilligsters met hun partners. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en bedankt het bestuur en de sponsoren.

Meer berichten