Henk van der Aa als vrijwilliger in het zonnetje

  Ingezonden
Henk van der Aa.
Henk van der Aa. (Foto: )

HOGE HEXEL - De vrijwilliger in het zonnetje van de Welle is deze week Henk van der Aa uit Hoge Hexel. "Hij is al ruim twintig jaar bezig met vogels en in het bijzonder uilen'', zegt Rosalien Slagers van de Welle.

Van der Aa richtte veertien jaar geleden de stichting de Katoelenkiekers op. Inmiddels beheert de stichting 370 nestkasten voor uilen in Twenterand, Rijssen en in de gehele gemeente Wierden. Het doel van de stichting is onder anderen bescherming van de diverse uilensoorten in onze buurt.

Slagers: "In september 2017 tijdens de storm is Henk letterlijk van de weggeblazen met zijn auto met aanhanger toen hij hout vervoerde voor nieuwe nestkasten. Een lange weg van operaties, ziekenhuisopname en revalidatie volgde, maar inmiddels is Henk nog gebonden aan zijn rolstoel of scootmobiel. Maar er moeten nestkasten nagekeken worden en eventueel gerepareerd en schoongemaakt. En daar zijn vrijwilligers voor nodig en die zijn er momenteel niet genoeg. Het liefst vijf à zes nieuwe mensen zijn er nodig. Elke vrijwilliger krijgt een gebied toegewezen en is daar dan een paar dagen per jaar mee bezig. In het voorjaar maken de vrijwilligers een paar rondes om te bekijken of de kastjes al nieuwe bewoners hebben en zo ja, dan worden ze geringd door een gecertificeerd lid van de stichting. Wie durft?''

Kijk op de site of neem contact op met de Welle tel. 0546-57 16 93,

Op 6 oktober van 10.00 tot 16.00 uur staat de stichting met een stand op de braderie Reggestreek, bij het cultuurhuis Akkerwal. 

Meer berichten