Logo dedriehoek.net


ChristenUnie Wierden-Enter heeft een boom geplant op de hoek van Dr. G.H. Beensweg en Mr. Ter Kuileweg in Wierden.
ChristenUnie Wierden-Enter heeft een boom geplant op de hoek van Dr. G.H. Beensweg en Mr. Ter Kuileweg in Wierden. (Foto: ChristenUnie Wierden-Enter)

ChristenUnie plant boom in Wierden

  Ingezonden

Raadslid Riet Eshuis van ChristenUnie Wierden-Enter: "Wij zijn onderdeel van een prachtige schepping. We laden ons op in mooie landschappen en genieten van de wonderlijke schoonheid van bloemen, bomen, insecten en andere dieren."

WIERDEN - "Maar soms lijken we te vergeten hoe afhankelijk we ervan zijn. Onze complexe technologische en economische systemen ontnemen ons het zicht op de realiteit dat we leven van wat de natuur ons geeft: voedsel, water, grondstoffen, energiebronnen en de mogelijkheid om te ontspannen. Wij zijn zo ongeveer de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit kan zien en misschien wel de laatste die er nog iets aan kan doen om de schade te beperken.” (bron: christenunie.nl/standpunt/klimaat)

Goed zorgen voor de schepping is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. In onze gemeente zetten jong en oud zich in voor het klimaat. De ChristenUnie ondersteunt dat en plant jaarlijks, in afstemming met de gemeente een boom.

Noodzaak klimaatadaptatie
Afgelopen week waren fractieleden Jene, Jan Oene, Henk, Jan Willem en Riet in de weer om een boom te planten. Riet: “Met het planten van deze boom markeren wij de noodzaak van klimaatadaptatie. We weten dat bomen hierbij een belangrijke rol spelen. Ze bieden schaduw en hebben daarmee een verkoelend effect op hun omgeving. Ook helpen bomen om water beter te laten infiltreren. Bovendien leidt dit tot extra CO2 opslag, waarmee klimaatverandering kan worden tegengegaan.”

"Confucius wist het 2.500 jaar geleden al: het beste moment om een boom te planten is tien jaar geleden. Het op een na beste moment is nu. Laten we bomen gaan planten."

De ChristenUnie Wierden-Enter plant jaarlijks een boom. Deze boom staat op de hoek van de Dr. G.H. Beensweg en de Mr. Ter Kuileweg in Wierden.

door ChristenUnie Wierden-Enter

Nieuwsoverzicht

Meer berichten