Logo dedriehoek.net


Deze mensen van de Culturele Raad Wierden en Historische Kring zijn  betrokken bij het maken van de route. (Eigen foto)
Deze mensen van de Culturele Raad Wierden en Historische Kring zijn betrokken bij het maken van de route. (Eigen foto) (Foto: Culturele Raad Wierden / Historische Kring Wederden)

Handen aan het stuur voor nieuwe fietsroute

  Ingezonden

Omdat in het voorjaar van 2020, ten tijde van de eerste lockdown, lag het gewone leven grotendeels stil. Dat geldt ook uiteraard voor activiteiten van de Culturele Raad Wierden en de Historische Kring Wederden. “Ook wij merkten dat veel mensen gingen en gaan wandelen en fietsen”, aldus Jeanne Bekkema van de Culturele Raad Wierden. “Zo is het idee ontstaan om vanuit de Culturele Raad een fietsroute met het thema ‘Cultuur en natuur in de gemeente Wierden’ te ontwikkelen voor zowel inwoners als voor toeristen. De Historische Kring Wierden is al vrij snel bij dit plan betrokken.”

WIERDEN - “Nu, een jaar verder, zijn we nog steeds heel erg beperkt in onze mogelijkheden. Maar in beweging komen kan altijd. Met de nieuwe fietsroute `Handen aan het stuur` ontdekken deelnemers de mooiste en meest interessante plekken van de groene gemeente Wierden, zoals de Regge, Dakhorst, Wierdense Veld, kunstobjecten, Binnengait, grafheuvels en nog veel meer. De grote ronde is 67 kilometer, maar je kan ook kiezen voor een rondje Enter van 14 kilometer of een rondje Wierden van 27 kilometer. De extra lus richting Zuna van 10 kilometer is zeker de moeite waard. Starten kan in zowel Wierden als Enter.”

Een mooi vormgegeven boekje met routekaart, routebeschrijving en uitgebreide beschrijving van alle bezienswaardigheden onderweg is inmiddels gedrukt. Zodra de Historische Kring Wierden, bibliotheken, boekhandels, musea en toeristische locaties weer opengaan, zullen de fietsrouteboekjes daar neergelegd worden. Deze zijn gratis af te halen.

“Je kan al op pad gaan. De fietsroutes zijn ook digitaal beschikbaar op de website van de Culturele Raad Wierden, Historische Kring Wederden en gratis te downloaden via de OnRoute-app van Waypoint. Hierin staan tien (deel)routes.

Meer berichten