Logo dedriehoek.net


Foto:

Vervoer naar vaccinatie met AutoMaatje van Stichting De Welle

  Ingezonden

Na zorgmedewerkers en ouderen die in verpleeghuizen wonen, zijn nu ook de thuiswonende ouderen aan de beurt om een vaccinatie tegen het coronavirus te halen. Voor oudere mensen die niet mobiel zijn of problemen hebben op de priklocatie te komen, zet ANWB AutoMaatje van De Welle in de gemeente Hellendoorn en Wierden nu het zogenaamde ‘vaccinatievervoer’ op.

“Voor sommige ouderen is het een punt van zorg hoe ze op de plek van bestemming moeten komen”, aldus Ria Maassen van den Brink van De Welle. “Met deze ritten zorgen we voor een stukje geruststelling over het vervoer naar de locatie. AutoMaatje heeft het vaccinatievervoer bestempeld tot medisch noodzakelijke ritten en wil graag minder mobiele plaatsgenoten vervoeren naar de desbetreffende locatie. Indien iemand een vervoersprobleem heeft vanwege verminderde mobiliteit en er geen alternatief beschikbaar is, kan AutoMaatje dus een uitkomst zijn.”

Maatregelen
Het initiatief ANWB AutoMaatje loopt ruim een jaar, een vervoersdienst binnen De Welle was er al jaren. Vrijwillige chauffeurs rijden tegen een kleine onkostenvergoeding met hun eigen auto plaatsgenoten naar de bestemming waar ze zelfstandig niet kunnen komen. Wie hulp nodig heeft om bij de vaccinatielocatie te komen, kan zich via De Welle aanmelden bij ANWB AutoMaatjeWierden. Bij De Welle wordt de vraag gematcht met een vrijwillige chauffeur. Ook tijdens de ritten wordt rekening gehouden met de maatregelen van het RIVM. Dat betekent dat er een mondkapje gedragen wordt en de auto wordt ontsmet. 

Meehelpen? 
Yvonne Posthuma van De Welle hoopt genoeg vrijwilligers te hebben. “Een deel van het AutoMaatje-team is vanwege corona nog niet actief. Mocht de vraag naar het vaccinatievervoer groot worden, dan kan het chauffeursteam dus wel wat extra rijders gebruiken. Mensen met een eigen auto, die ons in deze tijd willen helpen om alles soepel te laten verlopen, kunnen zich melden.”

Contact opnemen
Op werkdagen van maandag tot en met vrijdag kan men in de ochtend bellen naar De Welle via het telefoonnummer 0548-63 88 10 of 0546-57 169 3. Zowel voor het aanvragen van een rit als voor het opgeven om te helpen met rijden.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten