Logo dedriehoek.net


<p>Ook bewoners van Jacobsonstraat, Emmastraat, Eerste Esweg, Wethouder van Buurenstraat en Jalinkstraat waren in maart 2020 al bijna klaar voor de Lichtroute, die helaas weer is uitgesteld.&nbsp;&nbsp;</p>

Ook bewoners van Jacobsonstraat, Emmastraat, Eerste Esweg, Wethouder van Buurenstraat en Jalinkstraat waren in maart 2020 al bijna klaar voor de Lichtroute, die helaas weer is uitgesteld.  

(Foto: Jolien_van_Gaalen)

Bevrijdingsfeest uitgesteld naar 2022

  Ingezonden

Het bestuur van Stichting Vier de Vrijheid Wierden-Enter heeft een ingrijpend besluit genomen. “We waren van plan om in 2021 een prachtig bevrijdingsfeest te organiseren in de gemeente Wierden. Omdat er nog geen enkel perspectief is wat wel of niet door kan hebben we besloten om alle activiteiten te verplaatsen naar maart, april en mei 2022”, aldus Ria Broeze namens iedereen die betrokken is bij de stichting.

WIERDEN - “We hebben bewust gekozen voor maart, april en mei omdat dit de maanden waarin onder meer de dodenherdenking en bevrijding herdacht worden. Inmiddels zijn alle contactpersonen van buurten en verenigingen, ambassadeurs en gemeente Wierden al op de hoogte.”

Lichtroute
“Samen met inwoners hebben we samen een prachtig bevrijdingsfeest in elkaar gedraaid. Door iedereen is er al veel werk gezet en we gaan er samen een leuk feest van maken in 2022. En we blijven positief, omdat we iets geweldigs hebben om naar uit te kijken. Want als enigste gemeente in de provincie Overijssel hebben we een Lichtroute. Daarnaast komen er mooie concerten en bijeenkomsten voor zowel jong als oud. Ook komt er een bevrijdingsontbijt en een quiz. Dit alles dankzij onze vele vrijwilligers die al dagenlang aan het werk zijn geweest om alles voor te bereiden. We hopen in 2022 in goede gezondheid samen een schitterend bevrijdingsfeest te mogen vieren.”

Vlaggen
“Opnieuw roepen we dit jaar de hulp in van onze inwoners. Het zou fijn zijn als er weer gevlagd wordt in de periode van 7 april tot en met 5 mei met de vorig jaar ontworpen Wierdense bevrijdingsvlag. Op 7 april is Hoge Hexel bevrijd, Wierden en Enter op 9 april, vandaar de vraag om vanaf eerstgenoemde datum te vlaggen. Daarnaast vragen wij iedereen om op 4 mei de nationale halfstok te hangen. Tot slot zou het mooi zijn als overal in de gemeente de nationale vlag zonder wimpel en/of de bevrijdingsvlag wappert.”

Nieuwsoverzicht

Meer berichten