Logo dedriehoek.net


<p>Ook tijdens deze lockdown kunnen mensen boeken reserveren en afhalen. (Foto van november 2020 / Bibliotheek Wierden)&nbsp;</p>

Ook tijdens deze lockdown kunnen mensen boeken reserveren en afhalen. (Foto van november 2020 / Bibliotheek Wierden) 

(Foto: Bibliotheek Wierden)

Handig: bibliotheek heeft afhaalservice

  Ingezonden

De lockdown is verlengd tot 9 februari, natuurlijk geldt dat ook de bibliotheek. Maar leden kunnen nog steeds lezen, kijken of luisteren. Want de bibliotheek gaat gewoon door met de afhaalservice waarmee in december is begonnen.

WIERDEN / ENTER - Gereserveerde boeken afhalen gaat als volgt. Ga naar naar de website, klik op ‘zoek in Collectie’ en kies boeken, dvd’s of tijdschriften die je graag wilt reserveren. Je moet dan inloggen via je account bij de bibliotheek.

Zodra jouw reserveringen beschikbaar zijn, krijg je bericht via de mail en liggen ze klaar om afgehaald te worden. In Wierden kan dat van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00-16.00 uur en zaterdag tussen 10.00-13.00 uur. In Enter is dat mogelijk op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag tussen 10.00-13.00 uur. Mensen die nog geen account hebben kunnen contact opnemen via 0546 - 57 27 84 of info@bibliotheekwierden.nl. Medewerkers helpen hen graag verder.

Bibliotheek-aan-huis service
Wie de bibliotheek niet kan bezoeken vanwege lichamelijke gesteldheid, ouderdom of corona-quarantaine kan gebruik maken van de Bibliotheek-aan-huis service. Geef aan de bibliotheek door wat je het liefst leest en wat je interessegebieden zijn.

Een vrijwilliger zoekt de boeken, tijdschriften of materialen voor je op en zorgt ervoor dat ze bij je thuis worden gebracht. Ook hiervoor kan gebeld of gemaild naar bovenstaand telefoonnummer en mailadres.

Digitale collectie
Leden van de bieb kunnen ook gebruik maken van de online bibliotheek om e-books te lezen en luisterboeken te luisteren op computer, tablet of mobiele telefoon. Ga naar de online bibliotheek en kies uit het ruime aanbod.

Word nu lid
Al deze diensten zijn beschikbaar voor leden van de bibliotheek. Wie nog geen bibliotheekpas heeft, kan online lid worden. Dan heb je meteen toegang tot alle e-books en luisterboeken. Wie nog geen lid is, kan dit online regelen.
Tot en met 18 jaar is een bibliotheekabonnement gratis. Daarna kost een jaarabonnement nog geen 4 euro per maand.

Leren programmeren
De website www.coderdojowierden.nl is gewoon bereikbaar. Daarop kunnen kinderen en jongeren tot 18 jaar die willen leren programmeren gratis allerlei oefeningen en spellen doen. Als de bieb weer open is, starten de CoderDojo-workshops ook weer. De eerste staat gepland op zaterdag 13 februari 13.00 - 16.00 uur in de bibliotheek van Wierden. Wel van tevoren aanmelden viacontact@coderdojo-wierden.nl , want er kunnen maar een beperkt aantal jongeren meedoen.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten