Logo dedriehoek.net


<p>De stichting wil maatschappelijke organisaties meeprofiteren van de opbrengsten van zonnepark De Groene Weuste. (Foto: Van Gaalen Media)</p>

De stichting wil maatschappelijke organisaties meeprofiteren van de opbrengsten van zonnepark De Groene Weuste. (Foto: Van Gaalen Media)

(Foto: Van Gaalen Media)

Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter geeft bijdrage voor duurzame projecten

  Ingezonden

WIERDEN - Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter wil opbrengsten van zonnepark De Groene Weuste ten goede laten komen aan de Wierdense gemeenschap. Zo zijn er acties voor inwoners bij het treffen van energiebesparende maatregelen. Ook maatschappelijke organisaties kunnen profiteren als zij duurzame maatregelen treffen. In 2020 was hier een budget van 25.000 euro voor beschikbaar. Instellingen konden een aanvraag indienen, negen hebben een donatie ontvangen. Voorbeelden zijn ledverlichting voor het Kulturhus Hoge Hexel, zonnepanelen voor Historische Kring Wederden en voor het clubhuis van SV Enter. Om belangenverstrengeling te voorkomen heeft de stichting een toewijzingscommissie gevormd met externe personen zaten: voormalig burgemeester Henk Robben en een vertegenwoordiger van Twentse Naobers. De stichting wil ook dit jaar maatschappelijke organisaties laten profiteren van het zonnepark.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten