Logo dedriehoek.net


<p>Het thema van de eerste ronde van het fotoproject is dieren. (Foto: Jolien van Gaalen)</p>

Het thema van de eerste ronde van het fotoproject is dieren. (Foto: Jolien van Gaalen)

De Welle is op zoek naar mooiste kiekje

  Ingezonden

Om de wintermaanden meer kleur te geven begint Stichting De Welle vanaf 18 januari met een fotoproject ‘Het mooiste kiekje’. De welzijnsorganisatie daagt mensen in de gemeenten Wierden en Hellendoorn uit om de mooiste foto te maken. Jong of oud, beginner of gevorderd, iedereen kan meedoen aan dit project. Elke twee weken, tot eind maart, vindt er een nieuwe ronde plaats waarin een ander thema centraal staat. Het thema van de eerste ronde is dieren.

WIERDEN - “We hopen met het project positiviteit te brengen in een tijd waar we door het coronavirus meer aan huis gekluisterd zijn”, aldus Saskia Schreurs van De Welle. “Zeker deze winter waarin we nog steeds te maken hebben met het virus willen we wat extra kleur brengen voor mensen. Door het zoeken naar een mooie compositie en te spelen met het licht en de omgeving, kun je ineens heel anders gaan kijken naar je directe omgeving. We willen een online platform bieden aan fotografen en beeldmakers waar iedereen kan meegenieten van beelden die in de gemeente Wierden zijn gemaakt.”

Meedoen
“Of je je foto nu schiet met een mobiel of een (professionele) fotocamera, iedereen kan een verrassende foto maken. De eigen foto’s kunnen geüpload worden in een album. Een link naar dit album is te vinden op onze website. Het is openbaar waardoor iedereen thuis kan meegenieten van de prachtige inzendingen. Je haalt de buitenwereld hiermee letterlijk even naar je eigen woonkamer, zonder dat je hiervoor het huis hoeft te verlaten.”

Prijs
Per themaronde is er een aanmoedigingsprijs te winnen die wordt verloot onder alle inzendingen.
Saskia: “Alle ingezonden foto’s zullen begin april door een echte jury worden beoordeeld. De jury bestaat uit onder andere een aantal professionele fotografen uit zowel Hellendoorn als Wierden. Dat zijn Mike Rikken, Rob Nijhuis en Hans Hodes. Voor degene die volgens de jury het allermooiste kiekje heeft geschoten, ligt een mooie prijs klaar.”

Meer informatie
Mensen die meer informatie willen over het project kunnen kijken op de website. Contact opnemen met Kitty van der Steege kan ook. Dat kan via 0546-57 16 93 of k.vdsteege@stichtingdewelle.nl. Kijk voor alle informatie met betrekking tot deelname en uploaden van de foto’s op de website.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten