Logo dedriehoek.net


Foto: Gemeente Wierden

Steunpunt buitendienst Enter in gebruik genomen

  Ingezonden

De buitendienst van de gemeente Wierden heeft een nieuwe uitvalsbasis in Enter. Het voormalige pand van de postduivenvereniging aan de Mettenkampsweg is opgeknapt en verduurzaamd. Vanaf deze week is het steunpunt in gebruik genomen en zullen medewerkers die werkzaamheden verrichten in en rondom Enter hier vaak te vinden zijn. 

ENTER - “Het is belangrijk dat onze medewerkers een goed onderkomen hebben in Enter dat als uitvalsbasis kan dienen voor hun werk. Zo hoeven ze niet iedere keer op en neer naar Wierden”, vertelt wethouder Johan Coes vanuit zijn verantwoordelijkheid op het gebied van gemeentelijk vastgoed. “De grond waarop het gebouw stond was al ons eigendom, maar na het vertrek van de postduivenvereniging was er nog geen invulling voor het pand. Door het op deze manier een nieuwe bestemming te geven, slaan we twee vliegen in een klap.”

De oprichting van een nieuwe organisatie voor de sociale werkvoorziening speelt ook mee bij de realisatie van het nieuwe steunpunt in Enter. “Vanaf 1 januari komen de medewerkers van Soweco officieel bij ons in dienst, daar hoort ook een gezamenlijk onderkomen bij. De ingebruikname van dit pand is een mooie begin van een nieuwe fase van een toekomstbestendige samenwerking”, aldus wethouder Richard Kortenhoeven, die verantwoordelijk is voor Soweco.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten