'Trots op ondernemers in de gemeente'


Foto: Van Gaalen Media

'Trots op ondernemers in de gemeente'

  Ingezonden

Vandaag, vrijdag 20 november, is de dag van de ondernemer. Een nationale dag waarop ondernemers in het zonnetje worden gezet. Juist in dit bizarre jaar, waarin corona de scepter zwaait, en veel ondernemers zware tijden beleven, verdienen alle ondernemers het meer dan ooit om in het zonnetje gezet te worden. De mogelijkheden om het spreekwoordelijke zonnetje op gepaste wijze invulling te geven, staan echter in de schaduw van corona, vindt de gemeente Wierden. Zowel de gemeente als de inwoners kunnen de ondernemers toch de nodige zonnestraaltjes bezorgen. Hoe? Door hen te steunen en juist nu de inkopen zoveel mogelijk lokaal te doen.

WIERDEN / ENTER - “Ik ben trots op de ondernemers in de gemeente Wierden. De creativiteit, samenwerking en veerkracht om er in deze tijd, met elkaar, toch het beste van te maken, getuigt van wilskracht”, zegt wethouder Richard Kortenhoeven.

Afhaalmogelijkheden
De horeca, die hard geraakt wordt door de coronamaatregelen, kan nog steeds ondersteund worden door de afhaalmogelijkheden die ze bieden. Ook de detailhandel biedt tal van creatieve mogelijkheden om inwoners zo gemakkelijk en veilig mogelijk inkopen te laten doen. “Als we ook in de toekomst leuke en gezellige centra willen, moeten we er juist nu zijn voor onze ondernemers. We moeten hierbij ook niet vergeten dat die lokale ondernemers ook zorgen voor gezellige straatversiering en mooie winkel aankleding om het in deze donkere tijden toch nog wat aangenamer te maken. Ook daarom roep ik onze inwoners op zoveel mogelijk lokaal te kopen”, aldus Kortenhoeven.

Lokaal ondernemerschap
Lokaal ondernemerschap staat ook bij de gemeente Wierden hoog in het vaandel. Wel worden aan verschillende aanbestedingstrajecten wettelijke eisen en regels gesteld. Daar moet ook de gemeente Wierden rekening mee houden. Hierdoor kunnen niet alle projecten lokaal worden aanbesteed.

Kan dit wel dan geniet aanbesteding binnen de gemeente natuurlijk de voorkeur.

Enorm gewaardeerd
Zo leveren een tweetal lokale ondernemers binnenkort laptops ten behoeve van de gemeentelijke organisatie en ter vervanging van de huidige pc’s. De thuiswerksituatie als gevolg van corona zorgde ervoor dat de aanschaf van de laptops, iets eerder dan gepland, invulling kreeg. “Fijn dat lokale ondernemers deze mooie opdracht invulling kunnen geven.” Alle steun en support, op welke wijze dan ook, is meer dan welkom en wordt enorm gewaardeerd. Door mij, maar nog meer door onze lokale ondernemers.”

Koop dus ook lokaal en bezorg onze ondernemers een welverdiende zonnestraal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden