Bibliotheek Wierden kijkt terug op succesvolle MaakMeeMaand


Lisemare en Annefleur Letteboer bij de workshop Tekenrobot in oktober. (Foto: Van Gaalen Media)
Lisemare en Annefleur Letteboer bij de workshop Tekenrobot in oktober. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Van Gaalen Media)

Bibliotheek Wierden kijkt terug op succesvolle MaakMeeMaand

  Ingezonden

Tientallen kinderen hebben in oktober meegedaan aan de ‘MaakMeeMaand’ van de bibliotheek. Ze konden in verschillende workshops naar hartenlust experimenteren, onderzoeken en ontdekken. Het doel is volgend jaar in de bibliotheek een permanente ‘Makersplaats’ in te richten, waarin kinderen op spelenderwijs kennis maken met techniek.

WIERDEN - Tijdens de MaakMeeMaand deden meer dan vijftig kinderen mee met workshops als zonnecellen waarbij zij een zonnecel met losse elektronica-onderdelen konden bouwen en daarmee een propeller aansturen. Bij de workshop hologram konden kinderen een voorwerp kiezen, daarvan een video maken en projecteren in een zelfgebouwd hologramprisma. Deze transparante en ruimtelijke verschijning was vervolgens van alle kanten te bewonderen.

Tijdens de bijeenkomst bioplastic konden kinderen aan de slag met het maken van een object van natuurlijke materialen. Deze konden zij mengen en vervolgens verwarmen. Vervolgens hebben de jonge makers een kleur gekozen en deze toegevoegd. Daarna moest de massa een beetje afkoelen en hebben zij een beeld of voorwerp gekleid.

Bij de workshop 360 video konden zij een foto maken die een totaalbeeld geeft van de hele omgeving. Daarnaast konden ze een kinetische auto bouwen en een kijkje nemen door de VR-bril.
En bij de workshop tekenrobot (foto) op 14 oktober konden kinderen een robot laten tekenen door via de computer een opdracht te geven.

Kerstvakantie
In de kerstvakantie, op woensdag 23 december, gaan kinderen aan de slag met een 3D-printer met echte chocola, waarmee ze een eigen ontwerp maken en dit printen. Binnenkort kunnen zij zich hiervoor aanmelden via de website van de bibliotheek

Begin 2021 kunnen kinderen kennis maken met het mobiel FABLAB, dat is een soort werkplaats waar kinderen kunnen experimenteren met moderne technieken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden