Vergunning verstrekt voor zonnepark Flierweg in Hoge Hexel


<p>Zonnepark De Groene Weuste in Wierden is in mei 2018 officieel geopend. (Foto: Van Gaalen Media)</p>

Zonnepark De Groene Weuste in Wierden is in mei 2018 officieel geopend. (Foto: Van Gaalen Media)

Vergunning verstrekt voor zonnepark Flierweg in Hoge Hexel

  Ingezonden

Het zonnepark aan de Flierweg bij Hoge Hexel komt een stap dichterbij. De gemeenteraad heeft 8 november groen licht gegeven om een vergunning te verstrekken van het zonnepark. Dat heeft het college een dag later gedaan.

HOGE HEXEL - Het zonnepark zal acht hectare worden. Dit is het tweede park dat gerealiseerd wordt door de Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter.

Bezwaren
Voorafgaand aan het verlenen van de vergunning hebben omwonenden bezwaren ingediend. Deze zijn getoetst aan het afwegingskader van de gemeente. Langs de ladder van dit afwegingskader zijn ze ongegrond. Dat neemt niet weg dat enkele omwonenden niet blij zijn met de locatie van het park. “Inpassing van een zonneveld in het landschap en de samenleving blijkt nog heel lastig te zijn. We hebben samen nog veel te leren in trajecten als deze. Nu het afwegingskader voor zonneparken herijkt wordt, hopen we dat we in de driehoek omgeving, initiatiefnemer en gemeente nog beter kunnen samenwerken”, aldus Johan Coes, wethouder vergunningverlening van de gemeente Wierden. Binnenkort wordt dit herijkte afwegingskader behandeld in de raad.

Bijdrage leveren
De gemeente Wierden moet net als alle andere gemeenten haar bijdrage leveren voor de regionale energiestrategie om samen 1500 GWh aan energie duurzaam op te wekken.

Wierden wil 56 GWh per jaar aan energie duurzaam op wekken door te investeren in energie via zonnevelden en zon op daken groter dan 300m2. De gemeente stelt initiatieven vanuit de samenleving op prijs om haar aandeel voor Twente bij te dragen.

Realisatie
Het duurt nog even voordat het zonnepark gerealiseerd wordt. Eerst moeten alle procedurele zaken doorlopen worden. Hierbij zal ook worden gekeken worden naar zaken als netcapaciteit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden