Stichting De Welle maakt nu leuke wandelroutes


<p>Het is goed om even een frisse neus te halen. Daarom zet stichting De Welle wekelijks een aantal mooie routes online. (Foto: Van Gaalen Media)&nbsp;&nbsp;</p>

Het is goed om even een frisse neus te halen. Daarom zet stichting De Welle wekelijks een aantal mooie routes online. (Foto: Van Gaalen Media)  

(Foto: Van Gaalen Media)

Stichting De Welle maakt nu leuke wandelroutes

  Ingezonden

De prachtig gekleurde bladeren vallen van de bomen, het weer is soms guur maar gelukkig schijnt er ook vaak een prachtig najaarszonnetje. Juist nu we dit najaar noodgedwongen meer thuis zitten dan we gehoopt hadden, is het heerlijk om iedere dag even een frisse neus te halen.

WIERDEN / ENTER - Stagiaires sport van Stichting De Welle zetten wekelijks een aantal mooie wandelroutes uit in de kernen van Wierden, Enter, Hellendoorn en Nijverdal. De wandelroutes zijn tussen twee en drie kilometer en lekker dichtbij huis. Voor de één is de route zijn beweging van de dag, voor de ander een mooi rondje om even tussendoor te lopen met de kinderen of als werkpauze.
Er zullen af en toe wat langere bonusrondjes verschijnen in het prachtige buitengebied van Wierden en Hellendoorn.

Wandelen is goed voor het hele lichaam. Het hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, conditie en geheugen, alles gaat vooruit. Bovendien wordt je humeur er beter van, zeker als je samen met iemand loopt. Verschillende onderzoeken onderschrijven het: bewegen is het beste medicijn. Mensen kunnen de routes alleen lopen, samen met (klein)kinderen of een vriend(in). Maar wellicht is het ook gezellig om eens wandelend bij te praten met een buurman of -vrouw die het huis wat minder uitkomt. Uiteraard is het wel belangrijk dat iedereen zich houdt aan de RIVM-maatregelen.

De routes worden gedeeld op de Facebookpagina en website van De Welle. Mensen die de route per mail willen ontvangen kunnen zich aanmelden bij Kayra Rodijk via k.rodijk@stichtingdewelle.nl. Wandelliefhebbers die niet zo vaardig zijn met de computer kunnen de routes op papier afhalen. Bij de balie van De Welle in Wierden kunnen alle routes worden afgehaald tussen 9.00 en 12.30 uur. De route van Enter kan iedere ochtend afgehaald worden bij het gezondheidscentrum aan het Dorpsplein 1.

Voor inlichtingen kan er contact opgenomen worden met Kayra Rodijk via bovenstaand mailadres of via 06-34 26 97 10.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden