Leren programmeren in Wierdense bieb met CoderDojo


In de Wierdense bibliotheek is op 12 december een pilot-project van Coderdojo, als de situatie het toelaat. (Foto ter illustratie: Pixabay)
In de Wierdense bibliotheek is op 12 december een pilot-project van Coderdojo, als de situatie het toelaat. (Foto ter illustratie: Pixabay)

Leren programmeren in Wierdense bieb met CoderDojo

  Ingezonden

door bibliotheek Wierden

CoderDojo is een wereldwijde beweging met als doel om kinderen/jongeren van 7 – 17 jaar spelenderwijs met programmeren in aanraking te brengen. Dat doet CoderDojo via workshops die geleid worden door vrijwilligers. Tijdens die workshops leren de deelnemers apps, games en spelletjes te ontwikkelen en kunnen ze oefenen in het bouwen van websites. Een echt digitaal knutselatelier dus.

WIERDEN - De bibliotheek in Wierden houdt op donderdag 12 december een pilot-project, als dat volgens de geldende coronamaatregelen mogelijk is. Deze bijeenkomst is inmiddels volgeboekt, maar online kan al vast geoefend worden met enkele programma’s op de speciale CoderDojo-website.

Aanmelden
Op zaterdag 16 januari 2021 gaan de CoderDojo-workshops officieel van start. Kijk op de website voor de verdere data in dat jaar. Hiervoor kunnen kinderen en jongeren zich nu al aanmelden via contact@coderdojo-wierden.nl

Vrijwilligers gezocht
Om de continuïteit te kunnen waarborgen, is de bieb nog op zoek naar meer vrijwilligers voor de CoderDojo.
Belangstellenden met vragen of mensen die graag eerst meer informatie willen hebben kunnen bellen naar de bibliotheek Wierden via 0546-57 27 84. Mailen naar bovenstaand e-mailadres is ook een mogelijkheid.

Het belang van CoderDojo
Waarom vindt de bibliotheek het belangrijk om met CoderDojo te starten? Programmeren gaat in essentie over het leren oplossen van ingewikkelde puzzels. ‘Çomputional thinking’ is een kernvaardigheid die kinderen van pas komt bij het oplossen van complexe problemen die vragen om logisch denken en creatieve oplossingen. Daarbij heeft programmeren ook een ‘scheppende kant’: het is een manier om ideeën digitaal tot leven te wekken.

Meer informatie staat op de speciale website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden