<p>Burgemeester Doret Tigchelaar: &quot; Laten we zelf onze verantwoordelijkheid nemen door de huidige maatregelen strak na te leven.&quot;&nbsp;</p>

Burgemeester Doret Tigchelaar: " Laten we zelf onze verantwoordelijkheid nemen door de huidige maatregelen strak na te leven." 

(Foto: Jolien_van_Gaalen)

Coronabesmettingen in Wierden zorgelijk hoog

  Ingezonden

De afgelopen week is het aantal coronabesmettingen in de gemeente Wierden fors toegenomen. Deze aantallen zijn zorgelijk hoog.

WIERDEN - Gemeente Wierden heeft hierover nauw contact met de GGD en heeft geprobeerd de cijfers te analyseren. Van clustervorming lijkt geen sprake. De besmettingen komen in alle kernen en dorpen van de gemeente Wierden voor.
De meeste besmettingen doen zich op dit moment voor bij 50-59 jarigen (50) gevolgd door 20-29 jarigen (47).

Moeilijk te achterhalen
Sinds 1 oktober registreerde de GGD in de gemeente Wierden 238 meldingen. “Tussen 15 en 21 oktober werden maar liefst 154 besmettingen geregistreerd”, zegt burgemeester Doret Tigchelaar.
Veel besmettingen lijken zich voor te doen in de thuissituatie, maar gezien het hoge aantal besmettingen is de exacte bron vaak moeilijk te achterhalen.

Aanvullende maatregelen
Het effect van de maatregelen van 30 september jongstleden op het aantal coronabesmettingen is nu nog niet waarneembaar. “Ik hoop dat de kentering in het aantal besmettingen snel komt, maar ik verwacht op basis van het huidige aantal dat aanvullende landelijke maatregelen nodig zijn om het virus er onder te krijgen. Of het zover komt, is echter niet aan mij”, vertelt Tigchelaar.

Blijft de landelijke aanpak van kracht dan is het kabinet aan zet en als er wordt overgegaan naar een regionale aanpak dan beslist de Veiligheidsregio Twente over aanvullende regionale maatregelen.

Verantwoordelijkheid 
“Laten we echter niet wachten op aanvullende maatregelen, maar zelf onze verantwoordelijkheid nemen door de huidige maatregelen strak na te leven. Niet altijd een gemakkelijke opgave, maar wel van essentieel belang in onze gezamenlijke strijd tegen het coronavirus.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden